Ziua Independenţei, marcată pentru a 21-a oară consecutiv

secvenţe de la manifestările prilejuite de Ziua Independenţei la UngheniLume peste lume a sărbătorit, pe 27 august, Ziua Independenţei. La Ungheni, a devenit deja o tradiţie ca această zi să fie marcată la Troiţa Martirilor Neamului din centrul oraşului.
În ciuda ploii, oamenii s-au adunat pentru a retrăi – a cîta oară! – evenimentele de acum 20 şi ceva de ani, de a-i comemora pe cei ce s-au jertfit pentru independenţă şi suveranitate. Un sobor de preoţi, în frunte cu Prea Sfinţitul Petru, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, a oficializat o slujbă de pomenire. Totodată, a fost sfinţit tricolorul care, de acum înainte, va fîlfîi şi în preajma Troiţei.
Au trecut exact 21 de ani de la semnarea Declaraţiei de independenţă, timp în care, potrivit primarului de Ungheni, Alexandru Ambros, „s-au făcut multe lucruri frumoase pentru ca Republica Moldova să fie recunoscută în plan internaţional”. Dar, a subliniat edilul, mai este nevoie încă de multă muncă şi responsabilitate ca multiplele probleme să fie soluţionate, doleanţele să fie înfăptuite, iar provocările să fie înfruntate. „Sînt sigur de viitorul prosper al oraşului nostru, al Republicii Moldova”, a mai spus Alexandru Ambros.
Preşedintele raionului, Iurie Toma, prezent şi dînsul la eveniment, nu a pregetat să-şi îndemne pe oameni să muncească mai mult, să lupte mai mult, să fie mai responsabili, mai credincioşi şi mai oneşti.
„Unghenenii au fost cei mai deosebiţi şi atunci cînd a fost nevoie de apărat integritatea şi independenţa Republicii Moldova, dar şi acum”, a subliniat locotenent-colonel Anatol Caraman, preşedintele Asociaţiei veteranilor „Tiras-Tighina”, amintindu-şi cum, în cele mai grele clipe, a fost forrmată o unitate de carabinieri din raionul Ungheni care, chiar din primele zile, au apărat dîrz şi curajos independenţa Republicii Moldova.
Salve de arme au încununat mitingul organizat cu ocazia Zilei Independenţei. Manifestări similare au avut loc şi în celelalte oraşe ale regiunii Ungheni-Nisporeni-Călăraşi.
secvenţe de la manifestările prilejuite de Ziua Independenţei la Ungheni
secvenţe de la manifestările prilejuite de Ziua Independenţei la Ungheni
Natalia Junghietu
În fotografii: secvenţe de la manifestările prilejuite de Ziua Independenţei la Ungheni


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *