Zi de doliu în raionul Ungheni

zi de doliu, UngheniZiua de 11 august 2012 a fost declarată zi de doliu pentru întreg raionul Ungheni.
Urmare a tragicului accident de la Morenii Noi din 9 august, în care şi-au pierdut viaţa 10 persoane, preşedintele raionului, Iurie Toma, a emis, pe 10 august, o dispoziţie, prin care ziua de 11 august se declară zi de doliu.
În toate localităţile va fi arborat în bernă drapelul de stat, iar la ora 10.00, în semn de profundă compasiune şi solidaritate cu familiile victimelor, se va păstra un moment de reculegere. În această zi, se recomandă ca toate întreprinderile şi organizaţiile  din raion să renunţe la desfăşurarea acţiunilor distractive, iar instituţiile mass-media să ţină cont de specificul acestei zile la editarea publicaţiilor şi la formarea programelor.
Pe 11 august, la Morenii Noi vor fi înmormîntate majoritatea victimelor accidentului rutier. În aceeaşi zi, va fi înmormîntat şi primarul comunei, Ion Mardari. Funerariile vor începe la ora 9.00. Consiliul raional organizează deplasarea doritorilor de a participa la înmormîntare.
Familiile celor decedaţi vor primi cîte  un ajutor în valoare de 5000 de lei din Fondul raional de susţinere a populaţiei.
Consiliul raional va deschide un cont special unde vor fi acumulaţi bani pentru cei 11 minori ce au avut de suferit de pe urma accidentului.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *