Un comunist incită spiritele la Părcani

consiliul raional CalarasiPrintr-o decizie a Consiliului comunal Răciula (Călăraşi), adoptată prin votul a 9 consilieri din cei 11 prezenţi la şedinţă, gimnaziul din satul Părcani a fost reorganizat, astfel că elevii de aici vor merge la studii, începînd cu 1 septembrie, la gimnaziul Răciula.  
Împotriva deciziei respective a votat un singur consilier – Petru Danu, reprezentant al PCRM. Ulterior, el, secondat de prim-secretarul comitetului raional Călăraşi al PCRM, Valeriu Sava, care e şi consilier raional, au încercat să incite spiritele la Părcani.
Mai întîi, a fost organizată o adunare ilegală a părinţilor din Părcani, la care a fost invitat pe neaşteptate şi primarul comunei, Ştefan Temţunic. Chiar dacă primarul le-a explicat oamenilor  că gestul lor nu e binevenit şi că reorganizarea se încrie în strategia Guvernului de reformare a învăţămîntului, şi Petru Danu, şi Valeriu Sava, au continuat să incite spiritele, chemînd oamenii  la nesupunere şi nerecunoaştere a deciziei consiliului comunal.
Referindu-se la această situaţie, şeful Direcţiei raionale învăţămînt, Andrei Ciubotaru, a declarat că, în cazul în care, printr-un paradox, decizia cu pricina ar fi anulată, pedagogii de aici nu vor mai putea primi salarii de la 1 septembrie, deoarece în bugetul primăriei nu sînt prevăzute în acest sens mijloace băneşti. Sursa citată mai spune că nu înţelege încăpăţinarea consilierului comunist care-şi face, prin aceste acţiuni, imagine ieftină de aprărtor al drepturilor romilor. De notat că satul Pălanca este populat preponderent de romi.
Andrei Ciubotaru a ţinut să sublinieze că, graţie deciziei luate de consiliul comunal Răciula, copiii din Pălanca vor beneficia de condiţii de studii net superioare, iar la gimnaziu vor fi aduşi   cu un autobuz şcolar.
Tudor Josanu 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *