Gimnaziul Cîrneşti îşi schimbă statutul

cabinet
Sursa: 24h.md

De la 1 septembrie, satul Cîrneşti din raionul Nisporeni nu va mai avea gimnaziu. Aici va rămîne să activeze doar o şcoală primară-grădiniţă. Cei peste 50 de copii mai măricei, care au trecut de şcoala primară, îşi vor continua studiile la gimnaziul din Brătuleni, situat la o distanţă de patru kilometri.
Potrivit Alexandrei Lungu, şef-adjunct al Direcţiei învăţămînt, tineret şi sport Nisporeni, la şcoala primară din Cîrneşti vor merge zilnic circa 30 de copii. Aceştia vor învăţa în clase complet, adică elevii din clasa întîi vor face orele împreună cu cei din clasa a treia, iar elevii din clasa a doua vor face orele împreună cu cei din clasa a patra. Astfel, în fiecare clasă vor fi cîte 16 elevi, ghidaţi de doi învăţători. „Nu este o procedură deloc bună, pentru că nu va fi eficienţă, nu va fi calitate, dar, deocamdată, aşa rămîne – la dorinţa părinţilor. Mai tîrziu – vom vedea”, a subliniat Alexandra Lungu.
În ceea ce priveşte grădiniţa, va funcţiona doar o singură grupă pregătitoare, de dimineaţă pînă seară.
Reorganizarea gimnaziului din Cîrneşti în şcoală primară-grădiniţă, cît şi oferirea statutului de şcoală de circumscripţie gimnaziului Brătuleni,  fac parte din planul de optimizări în reţeaua şcolară din Nisporeni.
Conform recensămîntului din anul 2004, populaţia satului Cîrneşti este de 608 locuitori.
Natalia Junghietu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *