Trafic ilicit de țigări descoperit la P.T.F. Sculeni

trafic de tigari
Sursa: ijpfiasi.ro

Echipa comuna de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni a descoperit, ascunse si nedeclarate, 6.660  țigarete cu timbru de acciza Republica Moldova.
In data de 11 august in jurul orei 08.20, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, Victor R., cetatean din Republica Moldova, in varsta de 61 ani, conducand un autoturism marca Citroen Xantia.
In urma controlului efectuat, echipa comuna formata din lucratori vamali si politisti de frontiera a descoperit ascunsa si nedeclarata, in vederea sustragerii de la controlul vamal, in locasuri special amenajate in contra-aripile din spate ale autoturismului, captusite cu placi de plumb cantitatea de 4.800 țigarete marca Winston Blue cu timbru de acciza Republica Moldova.
Autoritatea vamala a luat masura retinerii țigaretelor si a autoturismului in vederea confiscarii si l-a sanctionat pe barbat cu amenda contraventionala in valoare 10.000 lei.
Politistii de frontiera au luat masurile legale ce se impun pentru anularea permisului de mic trafic emis pe numele lui Victor R.
Cateva ore mai tarziu in acelasi punct s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, Natalia P, cu cetatenie romana si Republica Moldova, in varsta de 32 ani, pasagera intr-un autoturism marca Volskwagen.
In urma controlului efectuat, echipa comuna formata din politisti de frontiera si lucratori vamali a descoperit ascunsa si nedeclarata, in vederea sustragerii de la controlul vamal, pe corpul persoanei, cantitatea de 360 de țigarete cu timbru de acciza Republica Moldova.
Autoritatea vamala a luat masura retinerii tigaretelor in vederea confiscarii si a sanctionat-o pe femeie cu amenda contraventionala in valoare 5.000 lei.
In data de 12 august in jurul orei 13.00, s-au prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, deplasandu-se cu un autoturism marca Opel Vectra, Oleg P. si Sergiu T., ambii cetateni  din Republica Moldova, in varsta de 23 respectiv 27 ani,.
In urma controlului efectuat, echipa comuna formata din politisti de frontiera si lucratori vamali a descoperit ascunsa si nedeclarata, in vederea sustragerii de la controlul vamal,  pe corpurile  celor doi barbati cantitatea de 1.500 tigarete cu timbru de acciza Republica Moldova.
Autoritatea vamala a luat masura retinerii tigaretelor in vederea confiscarii si i-a sanctionat pe barbati cu amenda contraventionala in valoare 10.000 lei.
Politistii de frontiera au luat masurile legale ce se impun pentru anularea permiselor  de mic trafic emise pe numele barbatilor.
Sursa: ijpfiasi.ro


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *