Tinerii halterofili nisporeneni – gata pentru europenele și mondialele din acest an

haltere, NisporeniMedalia obţinută de halterofila Cristina Iovu la Jocurile Olimpice de la Londra i-a înaripat pe sportivii nisporeneni, care se pregătesc, în aceste zile, pentru două competiții de talie internațională la haltere juniori: Campionatul Europei, ce va avea loc la Bucureşti, pe 25 august; şi Campionatul mondial, ce va avea loc la Kosice, Slovacia, pe 17 septembrie.
La ambele competiții vor lua parte și doi sportivi talentaţi din Nisporeni, discipoli ai antrenorului Grigore Braşoveanu: Marcel Guidea de 17 ani și Ecaterina Tretiacova (15 ani). „Sperăm să obţină amîndoi medalii”, a subliniat antrenorul. Dînsul este încrezut de succesul elevilor săi, care au reuşit deja să stabilească zeci de  recorduri la ridicarea halterelor.
Marcel Guidea este  multiplu campion național la haltere. Şi Ecaterina Tretiacova are cu ce se mîndri. Este deja maestru în sport.
”Pentru mine e foarte important să fiu printre primii trei la aceste competiții. Astfel voi reuși să îndeplinesc normativul pentru maestru al sportului de clasă înternațională”, ne-a spus dînsa. Sportiva a reușit în acest an, la ea acasă, să îndeplinească de două ori acest normativ, dar mai e nevoie şi de o confirmare oficială la o competiție din afara țării.
În prezent, cei doi halterofili sînt într-un cantonament de 15 zile la Nisporeni. Direcția Raională Învățămînt, Tineret şi Sport  a alocat în acest scop 3000 de lei, ceea ce înseamnă cîte o sută de lei pe zi pentru alimentația fiecărui sportiv.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *