Şedinţă cu năbădăi a Consiliului raional Călăraşi

consiliul raional CalarasiDupă o perioadă de acalmie, cînd  discuţiile şi adoptarea deciziilor se desfăşurau civilizat, aparent constructiv, situaţia din Consiliul raional Călăraşi pare a se tensiona din nou.
Ultima şedinţă, din 9 august curent, a scos la iveală aspecte inedite. Nici nu au dovedit să aprobe ordinea de zi, că o bună parte din consilieri, reprezentanţi ai PLDM şi PCRM, au părăsit sala, motivînd că nu s-au respectat nişte înţelegeri preliminare vizînd includerea sau excluderea unor chestiuni din ordinea de zi. Aproape o oră a domnit incertitudinea, timp în care preşedinele raionului, Ilie Rău, a negociat cu cele două grupuri răsfirate prin coridoarele Consiliului. În cele din urmă, şedinţa a fost reluată, dar a continuat cu ciondăneli.
În rezultat, urmare a unei păruieli evidente între cele două grupări, nu s-a reuşit adoptarea mai multor regulamente de activitate, necesare după stabilirea noii organigrame, inclusiv ale  Direcţiei Învăţămînt şi Secţiei Economie, Investiţii şi Cooperare.
Şi nu doar asta. Se pare că, dintr-un sentiment de răzbunare, banii, circa 180 mii de lei, solicitaţi de preşedintele Ilie Rău pentru  procurarea unei noi maşini de serviciu, au fost repartizaţi la două primării în calitate de contribuţii la implementarea unor proiecte cu destinaţie socială.
Nu a fost acceptată nici propunerea de a închide Muzeul raional de Istorie şi Etnografie, care aşa şi nu a mai fost inaugurat după investiţii de peste un milion de lei şi ani de tergiversări.
Ce mai, atmosferă de insatisfacţie şi tensiune la final de şedinţă.
Tudor  Josanu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *