Sănătate într-o sigură bobiţă de strugure

ieftin, util, strugure, poamăUşor digerabili, bogaţi în vitamine şi săruri minerale, strugurii sînt revigoranţi, depurativi, dau energie, au efect diuretic şi laxativ. Pentru a beneficia de calităţile strugurilor îi puteţi întroduce în meniul zilnic alături de alte alimente.

Proprietăţile strugurilor
Are efect anti-îmbătrînire: polifenolii, acizii graşi polisaturaţi ce se conţin în struguri au proprietăţi antioxidante, combat radicalii liberi – principalii factori ai îmbătrînirii şi ai apariţiei ridurilor, calmează pielea iritată. În acest caz, strugurii poti fi utilizaţi în compresele aplicate direct pe zonele cu probleme, eliminîndu-li-se înainte coaja şi sîmburii.

Are proprietati fortifiante: Vitaminele A, B1 şi B2, C, PP pe care le conţin strugurii ajută şi protejează, mai ales în perioada de toamnă, de stres. Un ciorchine de strugure este un supliment deosebit atît pentru maturi, cît şi pentru copii, deoarece este o sursă de energie nu doar fizică, ci şi mintală.

Dezintoxicant şi drenant: datorită conţinutului ridicat de potasiu are proprietăţi diuretice, ajutînd la eliminarea lipidelor în exces. Pulpa bogată în fibre, compusă din celuloză, ajută intestinele mai leneşe în mod natural.

Ajută inima şi circulaţia: uleiul vegetal pe care îl conţin, în special, sîmburii ajută la combaterea colesterolului şi favorizează circulaţia sîngelui.
Sînt ideali pentru păr: siliciul şi acidul fosforic sînt cei mai buni prieteni ai părului des, lucios şi sănătos. De asemenea protejează firul de păr împotriva poluării sau a spălatului agresiv.
Consumul de struguri proaspeţi şi must li se recomandă persoanelor anemice, dar şi fumătorilor înrăiţi, deoarece, prin bogăţia lor în substanţe nutritive, pot neutraliza efectele tutunului.
Pentru că are un conţinut ridicat de lecitină, mustul din struguri este un medicament natural pentru sistemul nervos, fără reacţii adverse şi dependenţă. Mustul se recomandă în curele rapide de dezintoxicare persoanelor care depun un intens efort intelectual, dar şi ca diuretic pentru tratarea bolilor cronice de rinichi. De asemenea, mustul este un excelent întăritor pentru persoanele grav bolnave şi convalescente.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *