S-a muncit pînă la patru dimineaţa, ca să fie salvaţi răniţii în accidentul de la Morenii Noi

spitalul raional, ungheniLa o zi de la accidentul rutier din Morenii Noi, şase pacienţi continiuă să fie într-o stare gravă, iar doi  – în stare critică. În Spitalul raional din Ungheni sînt internaţi, la ora actuală 37 de pacienţi.
Potrivit Lidiei Crăciun, directoarea Spitalului, starea de sănătate a acestora ar putea să se agraveze în următoarele zile. „Este o caracterisitcă a politraumatismelor, ca după patru-şapte zile să survină o agravare a sănătăţii pacientului”, a explicat medicul, ,subliniind, totodată, că o bună parte din persoanele rănite vor rămîne mutilate pe tot restul vieţii. Copiii internaţi beneficiază, în prezent, şi de un tratament psihologic.
Lidia Crăciun s-a declarat satisfăcută de prestaţia medicilor. „Dacă nu s-ar fi mobilizat cu toţii şi nu ar fi prestat servicii de calitate, acum am fi avut cu mult mai multe persoane decedate”, a subliniat dînsa.
În prima zi a accidentului au fost internate în Spitalul raional din Ungheni 40 de persoane: 29 maturi şi 11 minori. Trei minori au fost transferaţi ulterior la Centrul mamei şi copilului din Chişinău. Au fost implicaţi, în acordarea asistenţei medicale, şi trei medici din Chişinău. S-a muncit neîntrerupt pînă a doua zi, la 4 dimineaţa.
Lidia Crăciun s-a arătat indignată de cele întîmplate. „Ori justiţia noastră este prea blîndă, ori noi sîntem un popor necontrolabil. Nu ştiu ce se întîmplă, dar trebuie luate măsuri urgente şi drastice pentru a preveni asemenea tragedii”, a accentuat dînsa.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *