Accidentul de la Morenii Noi scoate la iveală numeroase nereguli

accident Morenii Noi
Captură: jurnaltv.md

Procuratura raionului Ungheni a pornit o anchetă penală pe marginea accidentului rutier de la Morenii Noi, soldat cu 10 morţi şi 40 de răniţi.
“Este un dezastru la capitolul transport pasageri”, a fost prima concluzie a lui Eduard Florea, procurorul raionului. Portrivit lui, chiar din primele momente  după accidentul de la Morenii Noi, au fost depistate o sumedenie de încălcări.
Declaraţiile celor audiaţi se bat cap în cap. În prima zi de anchetă, au apărut foarte multe întrebări şi foarte puţine răspunsuri clare.
La o zi de la accident, Procuratura nu a reuşţit să obţină  nici paşaportul tehnic al automobilului, nici permisul de conducere al şoferului, nu se ştie nici măcar cui îi aparţine în realitate autobuzul implicat în accident.
Potrivit Victoriei Popov, procuror în Procuratura raionului Ungheni, se ştie doar exact că anul trecut, şoferul autobuzului cu pricina, Ion Pădurari, decedat şi el în accident, a fost sancţionat, pentru încălcarea Regulamentului rutier, de trei ori. A fost sancţionat şi recent, la 19 iulie curent, pentru supraîncărcarea autobuzului.
Ruta respectivă, Ungheni-Morenii Noi, a fost deschisă cu un an în urmă, dar pînă în prezent nu are foi de parcurs. “Este o rută neregulamentară”, a conchis Iurie Ciolan, şeful Direcţiei Situaţii Excepţionale Ungheni, care a adus critic şi primarului decedat. “Eu nu înţeleg de ce primarul de Morenii Noi a permis ca acest autobus să pornească la drum, dacă era supraîncărcat?”, a spus dînsul.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *