Rețete culinare. Prăjitură cu prune şi brînză de vaci

Prăjitură cu prune şi brînză de vaci
Sursa: bucataras.ro

Ingrediente (pentru 24 bucăţi):
450 gr unt, 600 gr zahăr, 7 ouă, 650 g făină, 750 gr brînză de vaci, două linguriţe praf de copt, un plic praf de budincă de vanilie, sucul şi coaja de la o lămîie, 2 kg prune, o linguriţă scorţişoară.
Mod de preparare:
Se amestecă 250 gr de unt cu 250 gr zahăr, se înglobează pe rînd cinci ouă, apoi se adaugă 250 gr de făină amestecată în prealabil cu praful de copt. Aluatul obţinut se repartizează într-o tavă cu pereţi înalţi, tapetată cu hîrtie de copt.
În brînza de vaci se înglobează două ouă, praful de budincă, sucul şi coaja de lămîie şi 150 gr zahăr. Se pune pe aluat şi se nivelează. Apoi, pe compoziţia de brînză se pun (cu partea tăiată în sus)  jumătăţile de prune bine spălate şi golite de sîmburi. Se încrustează bine.
Cuptorul se încinge la 180 grade. Între timp, se face un aluat fărîmicios din restul de unt topit împreună cu 400 gr de făină, 200 gr zahăr şi scorţişoară. Se pune peste prune şi se coace circa 40 minute.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *