Economia raionului Ungheni nu mai interesează pe nimeni

economie
Sursa: oligarh.md

Se pare că problemele economice ale raionului Ungheni nu sînt foarte importante pentru actuala conducere. Conform noii organigrame, Direcţia Economie şi Reforme, constituită acum patru ani, va fi transformată din nou în Secţie, ceea ce înseamnă, de fapt, un număr mai mic de angajaţi şi, respectiv, o remunerare mai joasă.
„Noi nu am fost consultaţi cu privire la acest subiect. Am fost, pur şi simplu, puşi în faţa faptului împlinit”, a subliniat şefa direcţiei respective, Eudochia Viziru. Fiind întrebată care va fi impactul acestei decizii, dînsa a răspuns: „Eu cred că nu e bine. Nu ştiu care au fost argumentele pentru modificarea statutului Direcţiei, dar, din punctul meu de vedere, nu e cea mai corectă decizie. Impactul, cu siguranţă, va fi unul negativ, căci va fi mai mică prestaţia de serviciu”.
Şi ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, s-a arătat intrigat de această decizie a Consiliului raional Ungheni. „E o noutate pentru mine”, a declarat dînsul pentru „Expresul”, după care a continuat: „De fapt, noi ne străduim să consolidăm capacitatea sudviziunilor care au în gestiune problematica economică. Pentru noi este important ca numărul de personal să nu fie redus, să nu fie reduse nici sursele alocate pentru acest domeniu”. Oficialul le-a sugerat autorităţilor locale să fie foarte atente, să investească în capacităţi care se ocupă de îmbunătăţirea mediului de afaceri, de atragerea investiţiilor, de dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii. „Scopul,  pînă la urmă, ar trebui să fie unul axiomatic: să cîştigi, nu să pierzi”, a conchis dînsul. „Deşi autorităţile pot şi e corect să aibă propria viziune asupra faptului cum îşi gestionează resursele, decizia respectivă a Consiliului raional Ungheni pare a nu fi cea mai inspirată. Timpul însă va fi cel ce va arăta dacă au procedat corect sau ba autorităţile din Ungheni ”, a mai spus, în încheiere, ministrul Valeriu Lazăr.
Iulia Pancu, vicepreşedintele raionului, responsabilă de domeniul economic, a refuzat să comenteze decizia respectivă, iar Ludmila Litovcenco, preşedinta comisiei economie, buget şi finanţe a Consiliului raional Ungheni, a remarcat că o bună parte din consilieri nu s-au arătat încîntaţi de propunerea de a transforma Direcţia Economie şi Reforme în secţie. Pînă la urmă, totuşi, s-a votat pentru noua organigramă. „Eu nu sînt specialist în domeniu, dar am înţeles, din explicaţiile colegilor avizaţi, că nu a fost cea mai bună idee”, a subliniat dînsa.
Deocamdată, organigrama votată de Consiliul raional Ungheni nu a fost avizată de Cancelaria de Stat a Guvernului, aşa cum prevede legislaţia.
Lucia Bacalu, Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *