VIDEO | Biroul de informații și servicii, la două luni

birou de informatii
Captură: AiciTV.md

La două luni de la lansarea oficială a Biroului comun de informații și servicii din Ungheni, circa 25 de persoane s-au adresat cu probleme din diferite domenii la specialiștii biroului. În funcție de solicitări, oamenii au fost informați cum pot să soluționeze o anumită problemă și unde trebuie să apeleze după ajutor.
Pentru informarea populației despre existența acestui birou reprezentanții instituției s-au întîlnit cu cetățeni din unele sate din raion.
Printre cele mai frecvente probleme pentru care oamenii solicită ajutor sunt cele de oridn funciar cu privire la actele necesare și procedurile de moștenire a unui teritoriu.
Cetățenii din Ungheni susțin că ca se vor adresa la Biroul comun de informații și servicii atunci cînd va fi cazul.
În scopul inormării tuturor cetățenilor, dar în special a populației din localitățile rurale despre serviciile prestate de birou, primarii din rionul Unghenivor participa la o întrunire cu toti prestatorii de servicii din teritoriu.
Biroul comun de informații și servicii oferă informații și prestează servicii în domeniile de angajare în cîmpul muncii, asistență și protecție socială, raporturi de muncă, inițierea și dezvoltarea afacerilor, relații funciare și cadastru, și servicii de extensiune și consultanță în agricultură. Biroul a fost deschhis în cadrul programului Națiunilor Unite Women în Moldova în parteneriat cu Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, și Ministerul Economiei, cu susținerea financiară a Guvernului Suediei și a Agenției Suedeze de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare.

Sursa: AiciTV.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *