Alexandru Ambros, Angela Ciocîrlan despre tabăra de odihnă „Plus Armonie”

Crîmpieie din activitatea taberei „Plus Armonie” din UngheniAlexandru Ambros, primarul oraşului Ungheni:
Apreciez munca educatorilor şi ingeniozitatea copiilor
Tabăra de odihnă „Plus Armonie” este, cu siguranţă, un loc perfect pentru odihnă şi recreiere, căci aici se ţine cont de necesităţile reale ale copiilor şi tinerilor. Primăria Ungheni, în parteneriat cu Centrul Regional de Resurse pentru Tineri, a iniţiat, pentru sezonul estival 2012, noi servicii sociale de organizare eficientă a odihnei unui număr de peste 450 de copii.
Au fost oferite toate resursele financiare necesare pentru buna funcţionare a taberei de odihnă şi organizarea a trei ture în perioada de vară 2012, astfel ca toţi copiii să se simtă confortabil, iar zilele petrecute în tabără să le rămînă pentru mult timp în memorie.
Apreciez munca educatorilor, ingeniozitatea copiilor. Consider tabăra „Plus Armonie” un loc oportun în care copiii au şansa să-şi valorifice potenţialul creativ şi intelectual, să se implice în realizarea planului de acţiuni care este unul creativ şi atractiv, orientat spre dezvoltarea armonioasă a acestora.
Angela Ciocîrlan, directoarea Centrului Regional de Resurse pentru Tineri:
Aici copiii au posibilitatea să-şi manifeste spiritul de iniţiativă
Tabăra „Plus Armonie” oferă, deja de ani buni, spaţii confortabile pentru odihnă, un mediu agreabil pentru organizarea activităţilor planificate, dar şi pentru oferirea serviciilor de calitate. Toate acestea, indiscutabil, contribuie la dezvoltarea personală a fiecărui copil în parte şi la respectarea drepturilor lui.
Pe parcursul unei ture, care durează zece zile, se odihnesc cîte 130 de copii. Aceştia sînt repartizaţi, în funcţie de vîrstă şi sex, în şapte grupe. Cei ce vin aici au posibilitatea să se odihnească activ, fiind implicaţi într-o serie de activităţi sportive, concursuri, ateliere interactive, traininguri, cercuri de dans, de şah şi dame, excursii în locurile pitoreşti din Moldova. Sînt organizate şi numeroase activităţi cultural-artistice, în cadrul cărora fiecare copil are posibilitatea să se simtă vedetă, are posibilitatea să-şi manifeste spiritul de iniţiativă, dorinţa de implicare, colaborare, creativitatea şi talentele ascunse în umbrele activităţilor cotidiene.
Ce spun educatorii?
Tatiana Pascaru, educator metodist:
Ce semnifică vara pentru un elev? Vacanţă! Iar vacanţa întruneşte sănătate, bună dispoziţie, sport şi jocuri. Vara oferă posibilităţi nelimitate pentru dezvoltarea abilităţilor de comunicare şi a relaţiilor interumane, pentru educaţia fizică, morală, pentru educarea gustului estetic generat de peisajul pitoresc al plaiului natal, de trilurile păsărilor, de răsăritul şi apusul soarelui. Toate acestea se îmbină armonios în tabăra de odihnă „Plus Armonie” din Ungheni. Activitatea ei, deopotrivă cu factorii educaţionali, este orientată spre dezvoltarea personalităţii copilului.
Astfel el, copilul, are toate posibilităţile să se manifeste pe parcursul celor zece zile de odihnă.
Ludmila Pancu, educator superior:
La tabăra de odihnă „Plus Armonie” personalul didactic este constituit din persoane cu studii pedagogice şi cu o pregătire bună în domeniul organizării timpului de odihnă a copiilor. Aceste calităţi le permit educatorilor să facă faţă tuturor situaţiilor neprevăzute, mai ales că au în bagajul de cunoştinţe o multitudine de jocuri şi informaţii utile pentru copiii dornici de a se implica în discuţii, de a cînta, de a desena, de a fi înţeleşi şi ascultaţi în orice moment. Fiecare educator este deschis spre schimbare, adaptîndu-şi programul zilnic sau de lungă durată la doleanţele copiilor. O atenţie deosebită se acordă lucrului cu copiii, ai căror părinţi sînt plecaţi peste hotare, astfel fiind reduse consecinţele negative ale comportamentului deviant.
Indiscutabil, odihna de vară la tabăra „Plus Armonie” este o perioadă în care se îmbină activităţile utile cu cele foarte plăcute.
Crîmpieie din activitatea taberei „Plus Armonie” din Ungheni
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *