Ungheni – raionul cu cele mai multe cazuri de rabie la animale

rabie la animale
Sursa: cugetliber.ro

Alarmant! Este în continuă creștere numărul cazurilor de rabie la animale. Numai în primele 6 luni ale acestui an, au fost diagnosticate cu acest virus aproximativ 90 de animale, acesta fiind cel mai mare număr înregistrat vreodată.

Potrivit datelor Centrului republican de diagnostică veterinară, rabia a fost diagnosticată în 34 de regiuni, la 88 de animale – fiind cel mai mare număr de animale bolnave din toată perioada de monitorizare.
Rabia a fost depistată la 69 de animale domestice (25 bovine, 19 câini, 13 ovine, 10 pisici, câte 1 – capră și porc) și 19 animale sălbatice (16 vulpi, 2 jderi, un dihore).
Cele mai multe cazuri de rabie la animale au fost depistate în localitățile Ungheni (11 cazuri), Slobozia (8), Edineț și Orhei (câte 7), Anenii Noi, Cantemir, Dondușeni, Basarabeasca, Călărași (câte 4), Taraclia, Sângerei și Grigoriopol (câte 3 cazuri).
Cifrele sunt îngrijorătoare. Odată cu apropierea surselor de infecție de locurile de trai ale populației, există pericolul iminent de apariție a rabiei umane cu serioase complicații ale situației epidemiologice.
Specialiștii recomandă cetățenilor să nu rămână indiferenți și să vaccineze animalele domestice contra rabiei. Totodată, ei sfătuie evitarea intrării în contact cu animalele sălbatice bolnave sau care au un comportament neadecvat, iar în caz de mușcătură de animal, până a ajunge la medic, rana se spală abundent cu apă și se prelucrează cu iod.
Sursa: stirilocale.md

📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *