TRAGEDIE la Ungheni. O familie îşi caută copilul înecat

inec
Sursa: ww.dse.md

O fetiţă de 9 ani din satul Sculeni, raionul Ungheni a fost luată de ape în timpul scăldatului. Tragedia a avut loc sâmbătă, 7 iulie, însă nici până astăzi salvamarii nu au reuşit să găsească cadavrul.
Potrivit Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, copilul a mers de unul singur la scăldat şi nu s-a mai întors. Lucrările de căutare ale corpului au durat ieri până la ora 22.00. Astăzi dimineaţă, salvatorii Detaşamentului salvare-deblocare numărul 2 au continuat lucrările de căutare, însă fără succes.
Tot ieri, un băiat de 9 ani s-a înecat. Corpul său neînsufleţit a fost găsit într-un iaz din satul Trifăneşti, raionul Rezina. El a plecat la scăldat cu încă alţi doi copii fără acordul părinţilor. Cazul este cercetat de către organele de drept.

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale atenţionează cetăţenii să dea dovadă de maximă prudenţă când merg cu minorii la scăldat şi să nu-i lase nesupravegheaţi. Salvamarii vin cu un apel către părinţi şi cei care au în grijă minori, de a fi cât mai vigilenţi, întrucât copiii sunt cei mai vulnerabili de a cădea pradă înecurilor.

Campania de prevenire a cazurilor de înec, demarată de Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, continuă, având drept scop sensibilizarea populaţiei şi receptivitatea faţă de normele de comportament în apă.

Sursa: arena.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *