Struguri autohtoni pe piața din Ungheni

mere si struguri
Sursa: anishoara.blogspot.com

Pe piata din Ungheni au aparut in vinzare struguri albi si rosii recoltati de fermierii locali. Produsul este de calitate buna, ambalat in ladite de lamele. Comercializeaza producatori din Nisporeni , Ungheni. Intermediarii comercializeaza struguri importati din Turcia.
Pretul de comercializare a strugurilor albi oscileaza intre 20,00 si 25,00 lei/kg, iar al strugurilor rosii este de 25,00 lei/kg. Intermediarii comercializeaza strugurii rosii de import cu 35,00 lei/kg. Struguri au fost inregistrati si pe pietele din Balti si Chisinau. Pe piata agricola din Balti strugurii se vindeau la un pret de 20,00 lei/kg, iar pe piata din Chisinau pretul de comercializare era de 15,00 lei/kg. Pretul de comercializare a strugurilor pe piata din Ungheni este la nivelul anului trecut. Pe piata din Chisinau pretul este cu 57% mai mic fata de aceiasi perioada a anului trecut si pe piata din Balti cu (-9%). (Detalii: www.agravista.md).
Pe pietele din Polonia (Bronishe) strugurii se comercializeaza cu 2,40 EUR/kg (echivalent 36,89 lei/kg), pe pietele din Ucraina (Copani si Lvov) pretul este de 30,00 UAH/kg (45,30 lei/kg) si respectiv 31,00 UAH/kg (46,81 lei/kg).
Operatorii de piata sustin ca preturile se vor micsora odata cu cresterea ofertei de struguri pe piata.
Sursa: AGROinform, Ungheni


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *