Piața morcovului la Ungheni

morcovul timpuriu
Sursa: hollandfarming.ro

Oferta de morcov pe piața din Ungheni este în creștere. Produsul expus pe piață este calitativ, ambalat în saci de peliculă și în lăzi de lamele. Se comercializează morcov autohton și importat din Turcia, România. Comercializează atît producători, cît și intermediari. Soiurile des întilnite pe piață sunt Tip-Top, Artec, Konservnaia 63, etc.
Diapazonul de prețuri la morcov este foarte variat: dacă pe piața agricolă din Chișinău morcovul se vinde cu 5,50 lei/kg, atunci pe piața din Ungheni același kilogram de morcov costă 12,00 lei, iar la Edineț și Cahul cu 8,00 lei, la piața din Bălți morcovul se vinde cu 10,00 lei/kg. Comparativ cu perioada similară a anului precedent prețurile au crescut considerabil: pe piața din Ungheni cu 71%, Bălți – cu 67%, Edineț și Cahul – cu 33%; pe piața angro din Chișinău prețul s-a micșorat cu 8% față de aceiași perioadă. (Detalii: www.agravista.md)
Pe piețele din Ucraina (Lvov și Copani) prețul de comercializare a morcovului este de 6,80 și corespunzător 5,29 lei/kg, și au atins o micșorare de 40% și corespunzator 26%. Pe piețele din Polonia (Bronishe) morcovul se comercializează cu 7,38 lei/kg (0,48 EUR/kg).
Operatorii de piață susțin că prețurile la morcov se vor micșora puțin odată cu majorarea ofertei.
Sursa: AGROinform, Ungheni


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *