Neoficial, a fost dat startul taberei de sculptură

Ungheni – oraş al sculpturilor.Deşi tabăra de sculptură, ediţia a V-a, nu a fost încă deschisă oficial, deja primul sculptor a ajuns la destinaţie. De cîteva zile, el lucrează intens, cioplind în lemn. Este vorba de polonezul Mariusz Markiewicz, care-şi doreşte să înveşnicească în lemn ce-i mai sfînt pe lume: mama şi copilul, inspirîndu-se din opera lui Grigore Vieru. Sculptura va avea o înălţime de un 1,80 metri. Mariusz Markiewicz a sosit la Ungheni în ziua de 8 iulie, data la care se preconiza deschiderea taberei de sculptură.
Între timp, au intervenit anumite schimbări, şi s-a amînat cu o săptămînă inaugurarea acesteia. Sculptorul polonez nu a reuşit să-şi schimbe biletul la avion, bronat cu cîteva luni în urmă. Astfel că a venit la Ungheni cu o săptămînă mai devreme. Este pentru prima dată cînd vine în Republica Moldova. Are mare curaj, mai ales că nu cunoaşte nici o limbă de circulaţie internaţională.
Tabăra de sculptură va fi dedicată operei poetului Grigore Vieru, căci toate sculpturile vor fi amplasate în scuarul cu acelaşi nume din centrul oraşului. Toate cheltuielile, la această ediţie, vor fi suportate de primăria Ungheni, iar sculpurile vor fi un frumos cadou pentru ungheneni cu ocazia celor 550 de ani de la prima atestare documentară a localităţii.
La ora actuală, Ungheniul se poate lăuda cu 33 de lucrări, efectuate în cadrul ediţiilor anterioare ale taberelor de sculptură, iar autorii acestora sînt artişi renumiţi nu doar în R.Moldova, ci şi în străinătate.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *