Noi perspective pentru șahiștii din Ungheni

Academia de sah
Imagine: diaspora.businesslive.ro

Toți iubitorii șahului din orașul Ungheni au acum un loc în care pot juca și învăța șah. Sâmbătă, 28 iulie, a fost deschis primul Club de Șah specializat din Ungheni, un proiect comun al Academiei Naționale de Șah din Moldova, al unei companii comerciale și Primăriei orașului Ungheni.
Marele Maestru Internațional, Viorel Iordachescu și restul reprezentanților Academiei Naționale de Șah din Moldova au susținut în fața mulțimii adunate la deschiderea Clubului de Șah că acesta va ajuta la familiarizarea unghenenilor cu șahul. Primarul orașului, Alexandru Ambros a declarat că este o plăcere atât pentru el cât și pentru ungheneni să aibă un Club de Șah specializat în localitate, iar odată cu deschiderea lui începe și un parteneriat de succes cu Academia Națională de Șah și o companie comercială.
Iar în timp ce mai mulți elevi ai Academiei disputau amicale cu alți copii din Ungheni în noul Club, Marele Maestru Internațional Viorel Iordachescu și Maestrul Ruslan Soltanici jucau alături de mai mulți iubitori ai șahului în Piața din centrul orașului Ungheni câte un simultan. Cei mai buni jucători s-au ales cu premii din partea organizatorilor. La finalul evenimentului, toți copiii, atât cei de la Academia Națională de Șah, cât și cei din Ungheni, au primit diplome de onoare și premii din partea ANȘM, StarNet și Primăria orașului Ungheni.
Ion Harea – Preşedinte Federaţia de Şah din Ungheni:
„”Profit de ocazie şi vreau să transmit tuturor şahiştilor moldoveni felicitări şi mari succese.Totodată vin în susţinerea dlui Băţ, Mare Maestru de la Bălţi în ideea de revizuire a hotărârilor Adunării Generale a Federaţiei RM de şah. Subscriu celor expuse de domnia sa şi propun, într-ucât hotărârile Adunării Generale a Federaţiei din 23 septembrie 2011 au fost trucate prin manevre conform unui scenariu bine regizat de dl Solonari, Dodon şi compania, cei vizaţi să-şi prezinte demisia; Solidarizarea şahiştilor pentru organizarea Adunării extraordinare şi alegerea organelor de conducere a Federaţiei conform prevederilor statutului. Sugerez celor cu trişatul: şahul este joc cu reguli bine definite şi nu joc de cărţi ori jocuri politice. Pentru cei „rătăciţi” pocăiţi-vă şi reveniţi în lumea şahistică autentică. Cu mult respect, Ion Harea – Preşedinte Federaţia de Şah din Ungheni.””
Sursa: jurnal.md
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *