Militarii ştiu să vorbească în engleză

diplome militari19 militari din Ungheni au învăţat a vorbi în limba engleză. La 28 iunie, aceştia au primit diplomele de calificare profesională suplimentară, înmînate de însuşi consilierul pe probleme militare şi politice al Misiunii OSCE în Moldova, Maurice Dunand.
“Există multe ocazii cînd trebuie să vorbeşti în engleză la frontieră, căci o traversează şi mulţi cetăţeni străini”, a subliniat Rodica Cuhut, profesoară la Colegiul naţional de grăniceri din Ungheni, menţionînd totodată că aceste cursuri i-au fost de un real folos în perfecţionarea limbii engleze. Dînsa a făcut un apel şi către colegii săi, îndemnîndu-i să se înscrie la astfel de cursuri şi asigurîndu-i că nu vor regreta.
“Orice limbă este un organism viu şi ea poate muri foarte uşor, dacă nu o practici”, a făcut o remarcă Dana Ţugulea, care le-a fost alături militarilor zi de zi, învăţîndu-i limba engleză. Şi, cum aceştia au intrat în marea familie a cunoscătorilor de engleză, Seghei Cladco, directorul Camerei de Comerţ şi Industrie, filiala Ungheni, i-a îndemnat s-o vorbească nu doar în scop profesional, ci şi în familie, astfel demonstrîndu-le tuturor cunoştinţele lor în domeniul limbii engleze.
Instruirea militarilor a fost posibilă, graţie Proiectului “Recalificarea personalului militar din Republica Moldova”, semnat de Guvernul Republicii Moldova şi Misiunea în Moldova a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) în iunie 2010, iar Camera de Comerţ şi Industrie a fost selectată pentru a-l implementa.
Natalia Junghietu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *