Le-a ajuns cuțitul la os

tehnica agricola
Sursa: arena.md

Agricultorii din regiunea Ungheni-Nisporeni-Călăraşi vor să iasă în stradă cu toată tehnica agricolă din dotare. O vor face pe 31 iulie, dacă autorităţile de la Chişinău nu vor reacționa în nici un fel la doleanţele lor.
Pe 20 iulie, reprezentanți ai Asociației Producătorilor Agricoli ”Uncalnis”, ai Centrului de Inițiativă Privată ”Agroinform” și ai Federației Naționale a Fermierilor, și-au dat întîlnire, pentru a pune la cale organizarea  protestului, care să sensibilizeze opinia publică în ceea ce privește situația critică în care s-a pomenit agricultura.
Ei au cerut convocarea unei ședințe extraordinare a Parlamentului pentru a anula decizia de majorare a TVA de la 8 la 20% în agricultură, dar și pentru a revedea întreaga politică bugetar-fiscală pentru anul 2013. Cei peste 25 de participanți întruniți în ședința moderată de Iurie Vrabie, președintele Asociației ”Uncalnis”, s-au arătat îngrijoraţi de ceea ce se întîmplă în domeniul respectiv, menţionînd că situaţia devine din ce în ce mai proastă, şi nu doar din cauza secetei, dar și a birocrației. ”Vrem ca autoritățile, atît locale, cît și republicane, să simtă că noi, agricultorii, sîntem o forță și, atunci cînd e nevoie, sîntem în stare să ne mobilizăm pentru a ne apăra drepturile”, a declarat Iurie Vrabie.
”Consider că altă soluţie decît să ne unim în aceste acțiuni de protest nu este”, a remarcat şi Ion Fărîmă, reprezenatntul Centrului de Inițiativă Privată ”Agroinform” Nisporeni. Dînsul a dat asigurări că nisporenenii, la fel ca şi unghenenii,  se vor organiza la un protest pașnic pe 31 iulie.  Mesagerul agricultorilor călăreșeni, Veaceslav Preguza, producător agricol din Călărași, a spus, la rîndul său, că şi colegii lui vor urma exemplul unghenenilor şi nisporenenilor. „Unde-s mulți, puterea crește”, a conchis dînsul.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *