Cîini alugaţi de la case dau iama în sate şi sfîşie animale

haita de ciini
Sursa: ziarelive.ro

De la o vreme, o haită de cîini sălbătăciţi dă tîrcoale satelor călărăşene Meleşeni şi Ţîbirica,   atacînd şi sfîrtecînd animale domestice.
Cu mai bine de o săptămînă în urmă, au mîncat un mînz abia apărut pe lume în gospodăria lui Ion Lungu din Ţîbirica. Nici consăteanul său, Vasile Văcari,  nu a fost mai norocos. Cîinii i-au mîncat un viţel. Vasile Buzămurgă, un fermier din Meleşeni, care-şi are terenurile agricole amplasate la o depărtare destul de mare de sat, spune că a observat haita în cîteva rînduri. Chiar a reuşit să numere cîinii. Erau 18 la număr şi se plimbau nestingherit pe dealuri.
Şi primarul de Ţibirica, Iacob Proscurov, a confirmat prezenţa haitei în vecinătatea localităţii, menţionînd şi despre ravagiile pe care le face aceasta. Cu cîteva zile în urmă, potrivit dînsului, cîinii au atacat şi au sfîşiat cîteva capre ce păşteau pe o păşune. „Sînt mai răi decît lupii. Ştim că lupii, cînd văd oameni, fug. Cîinii însă nu se sinchisesc deloc de prezenţa omului. Nu este exclus că, în anumite situaţii, ar putea chiar să-i atace, în special pe copiii ce merg cu animalele la păscut”, a mai spus primarul. Dînsul susţine că a alertat serviciile raionale de resort, inclusiv responsabilii pentru fondul cinegetic al raionului, solicitîndu-le intervenţa. Vînătorii locali au reuşit deja să împuşte cîteva potăi. Totuşi, haita rămîne destul de numeroasă şi continuă să dea tîrcoale satelor. În special, cîinii sălbătăciţi  pot fi observaţi pe la gunoişti,  dar şi în locurile unde sînt aruncate măruntaiele animaleoor domestice sacrificate.
Vina, consideră primarul de Ţîbirica, o poartă şi oamenii care-şi alungă de la gospodărie prietenii patrupezi. Aceştia din urmă se adună în grupuri numeroase şi constituie un real pericol pentru cei din jur.
Tudor Josanu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *