Cantități tot mai mari de pepene verde și galben pe piețele autohtone

pepene verde si galben
Sursa: agrofm.ro

Cantitățile de pepene verde și galben expuse pe piață cresc zi cu zi. Se comercializează producție autohtonă din satele raionului Ungheni – Valea Mare, Cornova, Chirileni, Frăsinești etc. Produsele sunt calitative. Comercializează preponderent fermierii mici și mijlocii. Intermediarii comercializează producție adusă din România și de la bazele angro din Chișinău.
Primii harbuji autohtoni apăruti pe piață în a doua jumatate a lunii iunie se comercializau cu 10,00 – 15,00 lei/kg. Ieri, 05 iulie 2012,  prețul era de 6,00-7,00 lei/kg. Oferta crescînda de harbuz pe piață a provocat o micșorare bruscă de preț. Pepenele galben se comercializează cu 12,00 – 20,00 lei/kg. La prima apariție pe piață a zemosului prețul era de 25,00 lei/kg. Cel mai mic preț de comercializare a pepenului verde a fost înregistrat pe piața din Bălți – 5,50 lei/kg și Chișinău – 6,50 lei/kg. Prețul de comercializare a pepenului galben pe aceste piețe este de 12,00 lei/kg și este în descreștere cu 36-40% față de perioada similară a anului precedent. (Detalii : www.agravista.md).
Operatorii de piață susțin că prețurile se vor micșora și în continuare, dar producătorii sunt mai pesimiști: lipsa de ploi afectează plantațiile de culturi bostănoase și va provoca micșorarea recoltei.
Sursa: AGROinform, Ungheni


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *