Bumacov a venit la Ungheni să-i dea replica lui Voronin

ministrul Agriculturii, Vasile BumacovNici căldura mare din ziua de 5 iulie, nici distanța de peste 100 de kilometri nu l-au făcut pe ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov, să se oprească din calea sa spre Ungheni. Pe lîngă misiunea de a oficia darea în exploatare a unui nou sistem de irigare la Mănoileşti, ministrul s-a arătat ferm decis să-i dea, de pe lanurile unghenene, o replică lui Vladimir Voronin, președintele Partidului Comuniștilor din R.Moldova.
În ajun, în cadrul unei conferințe de presă, liderul comuniștilor moldoveni i-a făcut cu ou și cu oțet pe mai mulți reprezentanți ai Alianței pentru Integrare Europeană. Nu a scăpat de săgeţile lui nici ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov, care, în opinia lui Voronin, apare prea des la televizor. ”Băi, du-te, băi, la seceriș, ministru al agriculturii! Care interviu, cînd în țară-i seceriș? Eu, cînd eram președinte, să fi fost la televizor în timpul secerișului ministrul agriculturii, avea să explodeze și televizorul, și Bumacov…”, a spus, în stilu-i obişnuit, Vladimir Voronin.
„Vreau să-i dau un răspuns lui Vladimir Voronin la cele spuse de el ieri. Dumnealui a fost președinte de-iure opt ani, dar de-facto – zece ani. Dacă în fiecare an inaugura cîte zece proiecte precum e acesta de la Ungheni, de irigare, astăzi seceta nu ne mai provoca probleme. Cu părere de rău, s-a dormit, nu s-a muncit”, a declarat Vasile Bumacov, în faţa reporterilor de la cîteva televiziuni care s-au deplasat la Mănoileşti, pentru a relata despre eveniment.
Nici una dintre acestea însă nu a dat pe post declaraţia ministrului.
În acelaşi context, Vasile Bumacov a ținut să accentueze că vor fi suficiente finanțări pentru scoaterea țării din situația creată. Cel mai important, potrivit dînsului, este de a găsi oamenii potriviți care să gestioneze eficient sursele, să pregătească proiecte și să antreneze în acțiunile de implementare a acestora comunitatea.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *