Apă, gaze şi… planuri urbanistice pentru raionul Nisporeni

Consiliul raional Nisporeni
Sursa: localitati.casata.md

Aprovizionarea cu apă potabilă, gazificarea, elaborarea planurilor urbanistice – sînt doar cîteva dintre priorităţile de dezvoltare ale raionului Nisporeni pentru următorul an, enunţate de către preşedintele raionului, Vasile Bîtca, în cadrul şedinţei din 13 iulie curent, la care s-au făcut totalurile activităţii aparatului președintelui raionului și subdiviziunilor subordonate Consiliului raional în perioada iulie 2011-iulie 2012.
Acestea au fost fixate şi în Strategia de dezvoltare socio-economică a raionului pentru anii 2009-2013, supranumită de către preşedinte “cartea de căpătîi” a administraţiei publice locale. În prim-plan va fi pusă soluţionarea problemei privind asigurarea cu apă ptabilă a localităţilor Nisporeni, Vărzăreşti, Grozeşti, după care vor urma şi celelalte.
În ceea ce priveşte continuarea gazificării localităţilor nisporenene, dar şi construirii de apeducte şi reţele de canalizare, preşedintele raionului a specificat ce trebuie de colaborat cu potenţialii finanţatori, căci numai aşa pot fi atrase noi investiţii în aceste domenii. O atenţie sporită va fi acordată construirii reţelelor de canalizare în localităţile care au deja apeducte.
Un pas foarte important înainte îl va constitui elaborarea planurilor urbanistice pentru toate localităţile raionului. În acest sens, a fost depus un proiect în cadrul Programului operaţional “România-Ucraina-Republica Moldova” care, susţine oficialul, a fost acceptat. În scurt timp, va fi semnat şi contractul de rigoare. Valoarea totală a proiectului este de 1 mln 200 mii euro.
Preşedintele raionului a promis de asemenea că vor fi identificate şi în continuare surse de finanţare pentru renovarea Centrului de Cultură şi Tineret din oraşul Nisporeni, astfel ca lucrările începute în anul curent – foarte mari de altfel – să nu fie întrerupte.
Deoarece raionul Nisporeni este preponderent agricol., administraţia raională îşi propune să-i susţină pe cei ce doresc să creeze întreprinderi de procesare a producţiei agricole, ceea ar aduce, indiscutabil, plus valoare muncii agricultorilor.
Alte priorităţi, a menţionat Vasile Bîtca, vor fi stabilite pe parcurs. 
Ina Landa
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *