Adolescenţa şi întrebările ei

adolescenta si intrebarile eiLa iniţiativa Eugeniei Radu, medic ginecolog la Centrul Medicilor de Familie Ungheni, pe 13 iulie a fost organizat un seminar informativ cu tema: „Adolescenţa şi problemele ei. Modul sănătos de viaţă la vîrsta pubertară”. În calitate de invitate au fost adolescentele ce se odihneau în taberă.
Doamna doctor le-a explicat că adolescenţa reprezintă o perioada de tranziţie de la copilarie la maturitate şi că aceasta începe de la vîrsta de 12 ani şi durează pînă la aproximativ 20 de ani. În  perioada respectivă, fetele se maturizează din punct de vedere sexual şi îşi formează o identitate ca persoană separată de familie. Anume în aceste răstimp fetele au nevoie de o informaţie corectă.
Domnişoarele ce au participt la seminar au aflat despre importanţa respectării igienei personale, despre pericolele începerii vieţii sexuale la o vîrstă prematură şi au discutat despre sarcina nedorită şi infecţiile cu transmisie sexuală.
Prin acest seminar s-a demonstrat încă o dată că tabăra înseamnă nu doar odihnă, distracţii, noi prieteni, dar şi o oportunitate de a obţine informaţii direct de la specialiştii din diferite domenii şi, îndeosebi, despre un mod sănătos de viaţă.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *