Volume tot mai mari de piersici și caise autohtone

caise si piersici
Sursa: jurnalul.ro

Volumul de piersici și caise recoltate în Moldova se majoreaza în fiecare zi. Produsele sunt calitative, ambalate în lădițe de plastic și carton. Comercializează mai mult intermediarii. Produsele sunt aduse din Căușeni și Cantemir. Intermediarii mai comercializează și produse aduse din România.
Prețurile de realizare a caiselor variază de la 25,00 la 30,00 lei/kg și sunt de 2 ori mai mari comparativ cu aceiași perioadă a anului precedent; piersicul se vinde cu 25,00 lei/kg și prețul este cu 5,00 lei mai mic ca în perioada similară a anului trecut. O situație similară a fost înregistrată și pe piața agricolă din Chișinău: prețul caiselor este de 20,00 lei/kg (10,00 lei/kg în anul 2011), piersicul se vinde cu 30,00 lei/kg (35,00 lei/kg în 2011 aceiași perioadă). Pe celelalte piețe din republică aceste produse nu au fost înregistrate. (Detalii: www. agravista.md)
Producătorii de piersici și caise susțin, că recolta anul acesta va fi de două ori mai mică ca în anul 2011, datorită înghețului din iarna 2011-2012. Producătorii se asteaptă la un preț mai ridicat la aceste produse pentru a-și acoperi cheltuielile de intreținere a livezilor.
Sursa: AGROinform, Ungheni


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *