VIDEO | Serviciul Grăniceri la 20 de ani

Serviciul Grăniceri Ungheni, la 20 de ani
Captură: AiciTV.md

Grănicerii din toată țara marchează 20 de ani de la crearea Serviciul de Grăniceri din Republica Moldova, care în mai puțin de o lună va fi restructurat în polițșie de frontieră. În ajun de ziua lor profesională, grănicerii din Ungheni și-au apreciat rezultatele obținute și problemele. Autorități publice locale, grăniceri în serviciu, veterani și elevi de la Colegiul Național de Grăniceri din Ungheni au adus întregului efectiv a Divizionuluide aici, mesaje de felicitare și mulțumiri pentru activitatea lor.
Colaboratorii Serviciului Grăniceri din Ungheni spun că sunt mîndri de profesia lor. Deși meseria de grănicer este una complicată, doamnele au succes și muncesc aici cu dăruire de sine.
Actualii elevei ai Colegiului Național de Grăniceri din Ungheni, spun că și-au les acest domeniu de studii pentru e deveni grăniceri. Aceștia mai menționează că aici se dezvoltă anumite calități, atît fizice, morale cît și organizatorice.
Autoritățile de la Chișinău au declarat formarea trupelor de grăniceri ale Republicii Moldova pe 15 iunie 1992, care după 7 ani au fost reorganizate în Departamentul de Grăniceri, și din anul 2000 reorganizat într-o structură independentă. Din 2005 Departamentul Trupelor de Grăniceri  a căpătat statut de serviciul de Grăniceri. Potrivit unei hotărîri de Guvern, Serviciul Grăniceri din Republica Moldova urmează să fie transformat de pe 3 iulie în Poliție de Frontieră, subordonată Ministerului de Interne. Hotărîrea cu privire la reformarea Serviciului de Grăniceri a fost adoptată de Parlament ăn decembrie anul trecut.

Sursa: AiciTV.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *