E comod cînd toate sînt la un loc

BCIS, Ungheni
În fotografie: deschiderea oficială a Biroului Comun de Informații și Servicii din Ungheni.

Începînd cu săptămîna curentă, în fiecare zi de joi, cetățenii raionului Ungheni vor avea posibilitatea să-și rezolve mai multe probleme odată, fie că e vorba de angajarea în cîmpul muncii, de protecția socială, agricultură sau cadastru și antreprenoriat. Pentru aceasta, nu vor mai trebui să umble pe drumuri şi să bată în uşi diferite.
Pe 29 mai, în sediul Consiliului raional a fost deschis Biroul Comun de Informații și Servicii (BCIS), al cincilea la număr în republică, după proiectele-pilot din raioanele Nisporeni, Sîngerei, Telenești și Cantemir.La eveniment a participat şi viceprim-ministrul Mihai Molodovanu. ”Înființarea acestui birou reprezintă un pas remarcabil și rentabil pentru administrația publică locală, deoarece vine să îmbunătățească accesul la informații și servicii de calitate pentru cetăţeni”, a subliniat oficialul în cuvîntul său de salut.
O notă pozitivă evenimentului a fost dată și de către viceministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Sergiu Sainciuc, care a remarcat că raionul Ungheni este primul, după cele patru raioane-pilot, care a venit cu inițiativa de a-şi deschide un asemenea birou. Dînsul a dat    asigurări că Guvernul va contribui la durabilitatea acestor instituţii.
„Activitatea Biroului Comun de Informații și Servicii derivă din Strategia de dezvoltare socio-economică a raionului Ungheni pentru anii 2012-2020, care are clar stipulate acțiuni de prestare calitativă a serviciilor cetățenilor”, a punctat Iulia Pancu, vicepreședintele raionului. Dînsa și-a exprimat încrederea că experiențele pozitive ale birourilor deja existente vor fi preluate și la Ungheni cu succes.
La final, a fost semnat un Memorandum de înțelegere între prestatorii de servicii din administraţia raionului, serviciile disconcentrate în teritoriu și societatea civilă privind funcționarea biroului respectiv.
Pînă în anul 2013 vor fi deschise birouri similare în 28 de raioane şi asta, datorită Programului UN Women „Abilitarea economică a femeilor”, implementat în comun cu Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei și Ministerul Economiei, cu suportul financiar al Guvernului Suediei. Valoarea suportului va fi de 2,9 mln dolari SUA.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *