VIDEO | Reparaţia drumurilor, cea mai mare problemă a oraşului Ungheni

drum, Ungheni
Captură: publika.md

Dacă oraşul Ungheni ar avea statut de municipiu, atunci şi problemele urbei ar putea fi rezolvate mai uşor, susţin autorităţile. Totodată,reparaţia drumurilor rămâne cea mai mare problemă a localităţii.În schimb, marea realizare a primăriei este reconstrucţia unei grădiniţe în care s-au investit peste opt milioane de lei. Despre reuşitele şi nereuşitele autorităţilor din Ungheni au discutat invitaţii unei ediţii speciale, din cadrul campaniei „Cere-i socoteală primarului tău”.
Autorităţile locale din Ungheni spun că drumurile nu pot fi reparate din lipsă de bani.
„Surse financiare în bugetul oraşului Ungheni pentru reparaţia drumurilor, reparaţie capitală şi curente nu au fost prevăzuţi. Dacă vom obţine statut de municipiu, gestionarea impozitelor care vor veni din taxele pentru drum vor fi îndreptate anume în această direcţie”, a precizat viceprimarul oraşului Ungheni, Cristofor Codreanu.
„De trei-patru ani se vorbeşte şi au fost făcute numeroase demersuri pentru a schimba statutul oraşului. Majoritatea taxelor şi impozitelor pleacă la Chişinău. Atunci când nu eşti de aceeaşi culoare şi nu zâmbeşti aşa cum trebuie nu obţii nimic chiar dacă dai în bugetul naţional foarte şi foarte mulţi bani”, a explicat directorul ziarului „Expresul”, Lucia Bacalu.
Unii funcţionari consideră că bani pentru reparaţia drumurilor locale ar trebui să dea Fondul Rutier Naţional.
„Rezolvarea problemei ţine nu numai de competenţa primăriei. Bineînţeles că aici este un impact negativ şi trebuie să se ridice problema la nivel de stat ca drumurile locale să aibă un suport financiar prin taxe, impozite rutiere”, a subliniat Ghenadie Moroi, consilier local Ungheni.
În oraşul Ungheni, cu aproximativ 36 de mii de locuitori, sunt 142 de kilometri de drum.

Sursa: publika.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *