VIDEO | La Ungheni a avul loc primul Summit internațional al feroviarilor

Primul Summit international la Ungheni
Captură: AiciTV.md

Primul Summit Internațional al feroviarilor care a avut loc la Ungheni, ieri 7 iunie 12012, a întrunit reprezentanți din domeniul feroviar din Europa, Țările Baltice, CSI, Federația Rusă, România și alte state. Oaspetții s-au aflat într-o vizită de documentare la nodul feroviar de Cale Ferată  Ungheni.
Potrivit șefului întreprinderii Căii Ferate din Republica Moldova, Vitalie Strună, Summitul reprezintă un punct forte în procesul de implementare a reformelor de modernizare a infrastructurii feroviare, pentru creșterea competivității economice și adaptarea la standardele europene. Unul dintre proiecte prevede crearea unei frontiere comune între Republica Moldova și România.
Experții din domeniul feroviar din străinătate au rămas impresionați de activitatea nodului de Cale Ferată Ungheni și apreciază intenția autorităților de la Chișinău de a moderniza sistemul feroviar din țara noastră.
Summitul internațional al feroviarilor este organizat în premieră în Republica Moldova și va continua vineri și sîmbătă la Chișinău, unde vor participa și finanțatori internaționali. Evenimentul este organizat de Căile ferate din Moldova și Clubul feroviar sub patronajul Ministerului transportului și Infrastructurii Drumurilor.
În 2011, cu sprijinul financiar al Băncii Mondiale, guvernul a lansat un proiect pentru elaborarea strategiei de transport și logistică.

Sursa:  AiciTV.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *