VIDEO | Ajutoare de peste 25 milioane de lei au ajuns la spitalul din Ungheni

Ajutoare de peste 25 milioane de lei au ajuns la spitalul din UngheniUn camion cu paturi şi saltele medicale, scaune cu rotile, un autoclav pentru sala de operaţii, dar şi alte bunuri de menire socială şi medicală au ajuns, miercurea trecută, pe 20 iunie, la Ungheni, la Spitalul raional.
Toate au fost oferite de către Asociaţia „Pharmacie umanitaire internationale” din Franţa prin intermediul AO „Degeţel” din Ungheni, condusă de omul de afaceri Philippe Shaudier, cetăţean de obnoare al Ungheniului. „Asociaţia „Degeţel” rămîne fidelă scopurilor şi obiectivelor pe care şi le-a propus, şi anume de a ajuta instituţiile noastre medicale şi sociale, ori de cîte ori este nevoie. Ajutoarele care au venit acum confirmă încă o dată acest lucru”, a menţionat vicepreşedintele raionului Ungheni, Petru Langa.
În ciuda unor disensiuni şi neînţelegeri ce au avut loc în ziua respectivă între conducerea spitalului şi preşedintele AO „Degeţel” vizavi de acoperirea cheltuielilor de transport, peste o săptămînă a ajuns şi cel de-al doilea camion, aşa cum a fost stabilit anterior. „Nu aduc ajutoare pentru directorul spitalului, ci pentru oameni”, a explicat Philippe Shaudier. Potrivit dînsului, valoarea totală a bunirlor ce au ajuns la Ungheni este de peste 25 de milioane de lei. Spitalul raional a achitat, pentru serviciile de transport, aproximativ 100 de mii lei.
În scurt timp, la Ungheni va ajunge şi cel de-al treilea camion, cu echipamentul necesar pentru amenajarea secţiei de hemodializă, despre care, iată, se discută deja de doi ani.
AO „Degeţel” are un parteneriat de aproape zece ani cu spitalul din Ungheni, iar ajutoarele aduse de-a lungul anilor se cifrează la sute de milioane de lei. E posibil că în acest an să fie pentru ultima oară cînd asociaţia respectivă mai vine aici cu ajutoare, a declarat Philppe Shaudier. Dînsul însă a recunoscut că nu va renunţa la activitatea filantropică, chiar dacă aceasta necesită mult timp, nervi şi bani.
Natalia Junghietu



Video: AiciTV.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *