Purtatul verighetelor şi valorile liberale

verighete si valori
Sursa: libertatea.ro

Cum se poartă corect verighetele de cununie? Despre aceasta le-a vorbit Mihai Ghimpu, îndelung, celor circa 30 de membri ai PL din raionul Călăraşi, pe care i-a invitat la o întîlnire de informare asupra stării de lucruri din organizaţia teritorială.
După ce i-a făcut să-l aştepte mai mult de o oră, el a „preluat” autoritar conducerea întrunirii, anulînd fără drept de apel ordinea de zi stabilită de cei de pe loc (declarînd franc: „Azi eu conduc aici”). Timp de aproape trei ore le-a vorbit de cîte-n lună şi în stele. Cel mai des şi-a etalat verbal „meritele” personale: eu am spus, eu am zis, eu am făcut, eu am rezolvat, eu am dat, eu…, eu… şi tot aşa fără înrerupere. După ce şi-a atacat virulent colegii de AIE, învnuindu-i de toate relele, s-a întrecut pe sine însuşi lansîndu-se într-un monolog cu privire la puratatul verighetelor de cununie. Prilej pentru acest subiect a fost încercarea unui preot, membru al PL, consilier orăşenesc, să spună şi el ceva despre cîte se întîmplă pe la Călăraşi. Nici nu a dovedit să deschidă gura, că Mihai Ghimpu l-a şi apostrofat: „Ia spune, părinte, pe ce mînă pui mata verighetele cînd cununi pe cineva: pe dreapta sau pe stînga?”. Pe cît de mare părintele, la auzul unei asemenea inepţii a căscat gura şi a amuţit. Iar Ghimpu s-a lansat într-o adevărată pledoarie despre cum se poartă corect verighetele, adică pe stînga şi că el o poartă aşa din anul 1980. „Noi sîntem creştini ortodocşi şi trebuie să purtăm verighetele aşa cum le purtau strămoşii noştri daci”, a încheiat el fără drept de apel.
La încercările unora dintre cei prezenţi să aducă discuţia la problemele vieţii interne de partid,  mai ales că, potrivit acestora, organizaţia teritorială Călăraşi a fost transformată într-un SRL  al unui grup de persoane ce urmăresc doar interese înguste de cartel, Ghimpu a sărit ca ars, declarînd că filiala de la Călăraşi „este una dintre cele mai bune din republică” şi că „totul se datorează şefului acesteia”.
El nu s-a sinchisit să-i declare unui membru de partid, persoană supusă represiunilor politice în 1949 şi reabilitată ulterior că, dacă nu e de acord cu  părerea sa despre purtatul verighetelor, poate să se considere demis din partid, căci „purtatul corect al verighetelor de cununie este o valoare liberală şi cine nu o împărtăşeşete nu are dreptul să fie în acest partrid”.
Cam aşa s-au scurs cele aproape trei ore cît s-au întreţinut liberalii călărăşeni, diminica trecută, cu liderul lor de la Chişinău. De la el au aflat cîţi bani l-a costat partidul, cîţi nervi, cîte eforturi, cîte dezamăgiri şi cîte trădări a avut de suportat, precum şi despre multe alte mari „realizări”.
Cred că liberalii de la Călăraşi, înarmaţi cu astfel de informaţii, vor  face totul ca în viitoarele alegeri să aibă reztultate şi mai marcante decît cele 16 procente din voturi, obţinute la ultimele alegeri locale. Unde mai pui că la final au fost invitaţi la o şuietă, pe la Tuzara, unde, printre bucate şi băutură, şi-au continuat îmbogăţirea cunoştinţelor despre Mihai Ghimpu şi faptele lui măreţe.
Tudor Josanu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *