Tragedie la Valea Mare

incendiu
Sursa: tirgumureseanul.ro

Un bărbat în vîrstă de 47 de ani a fost găsit carbonizat în podul casei în care a locuit ani în şir. Tragedia s-a produs pe 18 iunie, după miezul nopţii, în satul Valea Mare, Ungheni.
Pe la ora două noaptea, oamenii au observat flăcări la casa cu pricina. La faţa locului s-au deplasat atît pompierii, cît şi grupul operativ al Direcţiei Situaţii Excepţionale şi Comisariatului de Poliţie Raional Ungheni.
„Potrivit explicaţiilor martorilor oculari, proprietarul casei era divorţat de soţie şi locuia împreună cu fiica sa. La momentul producerii incendiului, ea nu se afla acasă. S-a constatat de asemenea că bărbatul avea probleme de ordin psihic şi a încercat de cîteva ori să-şi pună capăt zilelor prin diferite metode”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Situaţii Excepţionale Ungheni.
Se pare că, pînă la urmă, i-a reuşit. Se presupune că el şi-a incendiat intenţionat casa. În urma incendiului a ars în totalitate acoperişul, iar proprietarul casei a decedat.
De la începutul anului curent, în raionul Ungheni au fost înregistrate patru cazuri de deces în urma incendiilor.
Direcţia Situaţii Excepţionale Ungheni vine cu rugămintea către populaţie să asigure respectarea măsurilor de prevenire a incendiilor şi anume:
– verificaţi integritatea aparatelor şi mijloacelor de încălzire electrice, iar în cazul în care acestea sînt defecte, reparaţi-le doar cu ajutorul unui specialist sau cumparaţi altele noi;
– nu aşezaţi aparatele de încălzire electrice în apropierea materialelor combustibile;
– nu lăsaţi focul deschis fără superaveghere
– înainte de a părăsi locuinţa sau de a adormi, decuplaţi aparatele de încălzire electrice;
– nu lăsaţi niciodată copiii fără supravegehere.
Respectînd aceste reguli simple, cetăţenii vor convieţui în linişte, fără ca viaţa şi bunurile materiale agonisite să fie mistuite de flăcări.  
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *