Scandal de la un iaz sătesc

iaz
Sursa: stirilocalemd.wordpress.com

Un iaz al fostului sovhoz din Săseni, Călăraşi, transmis în 1989, printr-o decizie a Consiliului local, în proprietatea primăriei şi care a fost dat peste un an în arendă, a devenit o sursă de   tensionare a spiritelor în sat.
Într-un mod lipsit de transparenţă, cu doi an în urmă, digul iazului a devenit proprietatea privată a unui SRL, numit „Pescăruşul fermecat”, din Chişinău. Proaspătul proprietar al digului însă a pus stăpînire pe tot perimetrul iazului. Chiar recent, aici au fost aduse şi instalate cîteva vagoane, a fost pusă pază permanentă, astfel că nu se permite nici adăpatul vitelor sătenilor, nici pescuitul. Acţiunile SRL „Pescăruşul fermecat” au fost calificate de către consilierii locali drept abuz  asupra proprietăţii comunale. Mai mult, conducerea acestui SRL cică nu ar achita taxa pentru arendă şi impozitul funciar conform calculeleor reale.
Primarul Victor Alexandru susţine că a depus plîngeri privind ilegalităţile respective şi la poliţie, şi la procuratură. I s-a răspuns că litigiul ţine doar de competenţa instanţei de judecată. „Am înaintat o cerere în judecată, dar cazul trenează, iar arendaşii îşi fac de cap, tensionînd şi mai tare spiritele”, spune primarul de Săseni, după care menţionează că a adresat şi o solicitare repetată poliţiei pentru a opri dezmăţul. „Cred că acest SRL se comportă astfel, pentru că printre fondatori se numără şi  fiica lui Valeriu Climenco, controversatul om politic, care scrie, la fiecare demers al nostru, scrisori denigratoare în adresa consiliului şi primăriei din Săseni”, a punctat în încheiere Victor Alexandru.
Tudor Josanu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *