Lupte aprigi la Ungheni pentru Cupa „Magirus”

Lupte aprigi la Ungheni pentru Cupa „Magirus” În prima zi de vară, ca de obicei în ultimul deceniu, pe stadionul orășenesc din Ungheni s-a dat o luptă aprigă la fotbal. Tineri fotbalişti din raion şi-au etalat abilităţile şi măiestria în competiţia pentru Cupa „Magirus”.  
Meciurile disputate între patru echipe de juniori au avut loc în cadrul celei de-a zecea ediții a turneului de fotbal dedicat Zilei internaționale a copilului, iniţiat şi susţinut de omul de afaceri Dionis Cojocaru, un mare amator al fotbalului, directorul SRL „Magirus”.
„A face business nu înseamnă a uita de cei care fac sport. Chiar dacă nu ne putem permite susținerea unor echipe de fotbal, trebuie, cel puţin, să ne îndreptăm atenţia spre cei mici, căci ei, la timpul lor, ar putea deveni mari și cu renume”, a declarat dînsul pentru ”Expresul”.
De notat că acest turneu este organizat, de fiecare dată, în parteneriat cu Asociaţia teritorială de fotbal. Deşi au fost invitate şi echipe de copii din Călăraşi şi Nisporeni, acestea nu au putut participa, pentru că orice deplasare presupune şi anumite chletuieli.
Competiţia însă a avut loc, iar Dionis Cojocaru a declarat la final că toate echipele „au arătat un joc bun”.
Pe locul I s-au clasat gazdele, discipolii antrenorului Sergiu Noni de la Şcoala sportivă din Ungheni. Tinerii fotbalişti ungheneni au cîştigat toate cele trei meciuri disputate, cîştigînd pe bună dreptate trofeul. Locul II i-a revenit echipei din Zagarancea, conduse la turneu de Valeriu Dragan, iar pe locul III s-au clasat tinerii fotbalişti de la Buşila, antrenaţi de neobositul Igor Vîrlan. În afara podiumului au rămas, de data aceasta, discipolii lui Ion Munteanu de la Pîrliţa. În schimb, au cîştigat multă experienţă competiţională.
Au fost desemnați și cei mai buni jucători: portarul Veaceslav Caminschi (Ungheni), apăratorul Maxim Hușanu (Zagarancea), fundașul Serghei Reaboi (Pîrlița), atacantul Florin Cojocaru (Buşila). Golgheterul turneului, cu patru goluri la activ, a fost Maxim Chercheja (Zagarancea). Toate echipele s-au ales cu diplome speciale şi cu premii.
Dionis Cojocaru a dat asigurări că nu va renunţa la turneu nici în anii următori, fiind ferm convins de necesitatea unor astfel de competiţii.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *