Reparaţia drumurilor, cea mai mare problemă a oraşului Ungheni

drum, UngheniDespre reuşitele şi nereuşitele autorităţilor din Ungheni au discutat invitaţii unei ediţii speciale, din cadrul campaniei “Cere-i socoteală primarului tău” de la Publika TV, în ziua de 8 iunie.
Emisiunea a fost realizată cu ocazia împlinirii unui an de la alegerile locale.
Cea mai mare problemă, potrivit locuitorilor oraşului, sînt drumurile deteriorate. Primăria însă, de una singură, nu are cum s-o soluţioneze. “Bugetul oraşului nu este suficient pentru susţinerea acestei carcase urbanistice”, afirmă primarul Alexandru Ambros, explicînd, totodată: “Bugetul oraşului Ungheni se formează ca bugetul oricărei altei localităţi rurale şi este mai mare doar din cauza numărului mai mare al populaţiei”. “Dacă vom obţine statut de municipiu, gestionarea impozitelor care vor veni din taxele pentru drum vor fi îndreptate anume în această direcţie”, a precizat viceprimarul de Ungheni, Cristofor Codreanu.
“Rezolvarea problemei ţine nu numai de competenţa primăriei. Trebuie să se pună în discuţie această problemă la nivel de stat, astfel ca drumurile locale să aibă un suport financiar prin taxe, impozite rutiere”, a subliniat Ghenadie Moroi, consilier local.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *