Problemele și perspectivele raionului Ungheni prin prisma prim-ministrului

Problemele și perspectivele raionului Ungheni prin prisma prim-ministruluiMoldovenilor nu le-ar strica să-și schimbe mentalitatea și obiceiul prost de a se plînge de viață grea”. Este o afirmaţie făcută de premierul Vlad Filat, în cadrul vizitei sale la Ungheni, ca replică la declaraţiile episcopului de Ungheni şi Nisporeni, PS Petru, care s-a arătat îngrijorat de rata înaltă a divorțurilor, avorturilor și suicidelor în rîndul creștinilor, cauzate, potrvit clerului, de sărăcia ce domneşte peste tot.
În acea zi, s-au făcut auzite şi alte replici mai tăioase din partea premierului. Iată doar cîteva dintre ele:
Noi avem nevoie ca în administrația publică să vină oameni competenți. Din păcate, cochetarea cu măria sa alegătorul ne încurcă foarte des să facem pașii necesari”.
„Bătăliile politice trebuie să aibă loc în perioada electorală, iar din momentul în care v-ați asumat responsabilitatea guvernării, jocurile și speculațiile s-au terminat”.
Pe de altă parte, Vlad Filat a încurajat primarii din localitățile raionului să acorde o atenţie sporită proiectelor de aprovizionare cu apă potabilă a cetățenilor, să conştientizeze faptul că, dincolo de apă calitativă, trebuie să existe și o eficiență a administrării acesteia. ”Moldova nu duce lipsă de apă, Moldova duce lipsă de administrare a acestei ape”, a subliniat dînsul.
Vlad Filat s-a referit și la proiectul ce vizează tronsonul de drum Chișinău-Ungheni-Sculeni, menţionînd că „implementarea acestuia, prin atragerea de fonduri europene, este posibilă grație acțiunilor întreprinse de actuala guvernare în direcția integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană”.
O altă latură a celor discutate a vizat atragerea de investiții în primării. În acest context, premierul a îndemnat primarii să dea dovadă de inițiativă și să ofere condiții prielnice pentru investitori, inclusiv pentru cei locali, mai ales în domeniul agriculturii. ”Este absolut incorect să continuăm ”statul în rînd” pe la Guvern, pe la raion, pentru a obține 100 mii de lei ca să fie rezolvate anumite probleme”, a accentuat oficialul, recomandîndu-le autorităţilor locale să iniţieze noi proiecte, inclusiv de eficiență energetică în bază de biomasă.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *