Majorare de preț la varză

varza timpurie
Sursa: victorvis55.blogspot.com

Pe piața din Ungheni a fost înregistrată o bruscă majorare de preț la varza timpurie. Daca la începutul lunii iunie, prețul de comercializare a varzei era de 4,00-5,00 lei/kg, atunci la sfîrșitul lunii varza se comercializează cu 9,00-10,00 lei/kg. Această majorare de preț a fost influențată de micșorarea ofertei de varză pe piața agricolă și îmbunatățirea calității acestui produs.
Varza este comercializata preponderent de producatori agricoli din regiunea Ungheni. Produsul este calibrat, ambalat in saci de plasa. Citiva intermediari comercializeaza varza de la bazele angro din Chisinau.
Pe celelalte piete monitorizate din republica s-a inregistrat o situatie similara: pe piata din Edinet pretul s-a majorat de 2 ori, la Chisinau – cu 75%, Cahul – cu 60%, Balti – cu 30%. Comparativ cu perioada similara a anului precedent preturile la varza s-au majorat: pe piata din Chisinau de 4,7 ori, Balti – de 4,3 ori, Cahul – de 4 ori, Edinet – de 3,2 ori, Ungheni – de 2,5 ori.(Detalii: www. agravista.md)
Producatorii de legume sustin ca preturile sunt cam exagerate, dar totul este legat de conditiile climaterice ale anului – temperaturile inalte usuca plantele, mai ales in locurile unde nu este posibila irigarea plantatiilor. Daca nu va ploua producatorii risca sa ramina fara plantatii de legume, si atunci se vor alege numai cu cheltuielile efectuate.
Sursa: AGROinform, Ungheni


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *