Mai aproape de oameni, de grijile şi nevoile lor

birou de informatii20 iunie 2012. Specialişti din domeniul agriculturii, asistenţei sociale, cadastru, economie, ocupare a forţei de muncă etc. s-au deplasat la Pîrliţa, pentru a le oferi oamenilor soluţii la problemele cu care se confruntă aceştia. Astfel şi-a început activitatea Biroul comun de informaţii şi servicii, deschis recent la Ungheni.
„Prin activităţile din cadrul acestui Birou ne dorim să îmbunătăţim calitatea serviciilor acordate populaţiei, ca să nu-i purtăm pe oameni pe drumuri”, a declarat pentru „Expresul” vicepreşedintele raionului, Iulia Pancu. Ideea, de fapt, nu este nouă. Acţiuni similare au avut loc în permanenţă în raionul Ungheni, căci funcţionari publici, specialişti în diverse domenii, s-au deplasat cu regularitate în teritoriu. Acum însă, potrivit vicepreşedintelui, au fost schimbate accentele. „Ne ducem să lucrăm direct cu cetăţeanul”, a subliniat dînsa.
Modalitatea este una foarte simplă. Pentru început, primarul trebuie să informeze oamenii că există posibilitatea ca aceştia să-şi rezolve problema sau să afle răspunsul la întrebările care-i frămîntă, fără a mai pleca la Ungheni, fără a deschide zeci de uşi. Echipa mobilă a Biroului comun de informaţii şi servicii va sta la dispoziţia oricui. E suficient doar ca primarul să anunţe despre problemele cu care se confruntă cetăţenii şi specialiştii din domeniile respective se vor deplasa în orice primărie pentru a oferi toată asistenţa necesară. „Noi vom fi acolo. Noi venim şi în ajutorul primarilor”, a accentuat Iulia Pancu.

La Ungheni, în fiecare zi de joi, specialişti din diferite domenii, dacă vor fi solicitaţi, vor fi prezenţi pentru a-l îndruma pe cetăţean, pentru a găsi împreună soluţia la problema acestuia. E necesară doar o coordonare prealabilă. Adică, omul cu problema poate să se adreseze primarului din localitatea sa ori să telefoneze la: 22781. De acolo i se va explica ce să facă în continuare, cînd şi unde să vină pentru a primi ajutorul de care are nevoie.
„Ne dorim cu adevărat să fim mai aproape de cetăţeni – este unul dintre obiectivele primordiale stipulat şi în Strategia de dezvoltare a raionului Ungheni pentru perioada 2012-2020”, a mai spus Iulia Pancu.
Lucia Bacalu 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *