Grănicerii şi-au luat rămas bun de la numele pe care l-au purtat

grăniceri, frontiera, Roman Revenco,
Imagine: Serviciul Grăniceri al Republicii Moldova

Pentru ultima dată, în acest an, grănicerii şi-au sărbătorit ziua profesională. A fost o sărbătoare de adio, cu o doză de nostalgie, căci din iulie va intra în forţă poliţia de frontieră.
„Astăzi sărbătorim finalizarea a 20 de ani de muncă asiduă, iar rezultatele sînt de succes. Am mai făcut un pas destul de important spre îndeplinirea obiectivelor noastre în asigurarea pazei frontierei de stat”, a subliniat Isac Tarlapan, şeful Direcţiei regionale supraveghere şi control a frontierei de stat Ungheni, în discursul său.
„Indiferent de schimbarea care va veni, în calcul trebuie luate calităţile umane”, a remarcat Valeriu Primac, directorul Colegiului naţional de grăniceri din Ungheni, după care a continuat: „Valorile şi calităţile umane, printre care: abnegaţia, devotamentul, dăruirea de sine, respectul, vor însoţi, cu siguranţă, şi poliţia de frontieră, aşa cum au însoţit şi grănicerii”. În aceeaşi ordine de idei, Alexandru Ciuvaga, vicepreşedintele raionului, a menţionat că pentru el grănicerii au fost un exemplu de devotament, un exemplu de oameni care au ştiut să-şi facă datoria. „Nu cred că este importantă denumirea. Indiferent cum se va numi acest departament în continuare, sînt încrezut că vă veţi face datoria aşa cum aţi mai facut-o pînă acum”, a subliniat dînsul.
Natalia Junghietu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *