Castravetele, benefic în orice anotimp

ieftin, util, castraveteÎn această perioadă, temperaturile crescute ne fac să pierdem mult lichid din corp prin transpiraţie. Consumul regulat de castraveţi însă poate remedia situaţia, aducînd  o cantitate  necesară de apă şi fibre în organism.
Castravetele este alimentul ideal pentru vară. Poţi să îl mănanci ca o simplă gustare cu sare şi piper, îl poţi găti sau adăuga în salate. Are un conţinut ridicat de apă, iar efectele răcoritoare ale acestuia te ajută să-ţi păstrezi corpul revigorat.
Castravetele are mai multe beneficii medicinale, de aceea joacă un rol important într-o dietă de vară. Conţine cantităţi mici de zahăr, carbohidraţi şi grăsimi, în schimb – cantităţi mari de vitamina B, fosfor, calciu, zinc şi alte minerale. De asemenea, poate fi folosit pentru a răcori tenul pe durata verii.

Castravetele are proprietăţi diuretice, ajutînd organismul să elimine toxinele şi menţinînd ţesuturile şi pielea sănătoase. El împiedică apariţia gastritei, a arsurilor stomacului şi creşterea acidităţii, mult mai frecvente vara. Doctorii recomandă consumul regulat de castraveţi persoanelor care suferă de hipertensiune arterială. Potasiul, magneziul şi conţinutul de fibre aduc presiunea sîngelui la un nivel normal. De asemenea, este recomandat diabeticilor. Sucul de castravete, consumat regulat, ajută la creşterea părului şi previne ruperea şi exfolierea unghiilor. Castravetele poate fi utilizat ca remediu natural în tratamentul iritațiilor intestinelor, reumatismului, gutei, arsurilor solare, constipației. De asemenea, acesta este un bun laxativ și contribuie la eliminarea toxinelor din organism. Ridurile pot fi combătute prin aplicarea unor creme sau măști pe bază de castravete. Proprietăți terapeutice extraordinare au și semințele de castravete, care tratează afectiuni variate: tuse, probleme ale tenului, probleme cu expectorația.
Castravetele are proprietăţi benefice pentru piele şi ochi. Miezul castravetelui, o pastă din acesta sau chiar coaja acestei legume are efect răcoritor cînd sînt aplicate pe ochii umflaţi sau pe pielea iritată. Cînd se plasează pe locul cu pricina, ajută la reducerea inflamării şi a temperaturii. Sucul de castravete este recomandat pentru a îmbunătăţi aspectul pielii. Apa conţinută de castravete hidratează pielea şi o face să strălucească.
Cum castraveţii sînt foarte sensibili la căldură, alege-i pe cei care sînt depozitaţi în locuri răcoroase. Ar trebui să fie tari, rotunzi la vîrfuri, iar culoarea ar trebui să fie verde crud sau verde închis. Evită castraveţii care sînt galbeni, umflati, cu porţiuni moi sau vîrfuri ridate. Castraveţii ar trebui păstraţi în frigider, unde vor sta cîteva zile.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *