Asplenium Nidus

Asplenium NidusAsplenium Nidus face parte din familia ferigelor şi porvine din pădurile tropicale ale Indiei, Japoniei și Australiei. E una dintre cele mai cunoscute ferigi și, datorită frunzelor atrăgătoare, este foarte răspîndită și apreciată ca plantă de interior.
Frunzele sînt foarte mari şi ajung pînă la un metru lungime și 20 cm lățime, ascuțite, întregi, ușor ondulate, verzi strălucitoare, reunite într-o rozetă.
Cel mai bine Asplenium se simte într-un loc luminos pînă la semiumbrit. Soarele direct trebuie să fie evitat. Pe tot parcursul anului Asplenium Nidus preferă temperaturi înalte de pînă la 25 de grade Celsius. Aveți grijă ca în timpul iernii temperatura medie a camerei unde se află Asplenium să nu scadă mai jos de 18 grade.
Îngrijire
Solul folosit trebuie să fie acid, bine drenat, format din pămînt de grădină, frunze și nisip.
Nivelul de umiditate trebuie menținut ridicat prin toate mijloacele posibile, cel mai indicat fiind acela de a pulveriza apă pe frunze, însă nu în cantități foarte mari. Evitați acumularea de apă în vasul ghiveciului, acest lucru favorizînd apariția ciupercilor.
Vara i se administrează, o dată la două săptămîni, un îngrășămînt fluid în doze mici. O dată la trei ani floarea trebuie schimbată în pămînt proaspăt.
Ce trebuie să ştiţi:
Apariția de pete brune pe frunze este consecința aerului prea rece, udării cu apă rece, excesului de apă;
Marginea frunzelor se face cafenie daca planta sta în camere călduroase și uscate;
Frunzele palide și firave demonstrează insuficiența hranei;
Îngălbenirea frunzelor este reacția plantei la lumina foarte puternică;
Ferigile sînt sensibile la păduchi de frunze.

Sfat: Asplenium este sensibilă la soluțiile care fac frunzele strălucitoare. Ocazional spălați planta sub un jet blînd de apă.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *