VIDEO | Ziua profesională a oamenilor de cultură la Ungheni

ziua profesională a oamenilor de cultură in Ungheni
Captură: AiciTV.md

Lucrătorii din domeniul culturii din raionul ungheni și-au sărbătorit astăzi profesională. Cu această ocazie promotorii culturii s-au reunit pentru a face totalurile activităților și pentru a-i premia pe cei mai buni.
Ziua mondială a lucrătorului din domeniul culturii se celebrează la 21 mai : artiști plastici, muzicieni, oameni de teatru și alți conducători artistici împreună cu managerii instituțiilor unde iși desfășoară activitățile, s-au întîlnit în cadrul unei activități festive pentru a celebra ziua profesională.
Deși oamenii de cultură din Ungheni se confruntă cu mai multe probleme, aceștia spun ca fac tot posibilul pentr a dezvolta în generația tînără dragostea față de frumos. Unii oameni de cultură au peste 40 de ani de activitate.
Oamenii de cultură au fost menționați cu diplome pentru meritele aduse la valorificarea și promvarea culturii.
Artiștii spun că în ultimul timp de simte un interes scăzut pentru activitățile cultura – artistice din partea cetățenilor și a statului.
Lucrătorii din domeniul culturii speră ca statul să le acorde atenție mai mare mai ales tinerilor specialiști care se angajează în acest domeniu. În raionul Ungheni activează peste 200 de oameni de cultură.

Sursa: AiciTV.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *