VIDEO | Ambasadorul chinez interesat de raionul Ungheni

Ambasadorul Chinei la UngheniAmbasadorul Chinei în Republica Moldova, Tong Mingtao, s-a arătat foarte interesat de infrastructura drumurilor din raionul Ungheni. Cel puţin, aşa s-a înţeles din declaraţiile făcute de Excelenţa Sa, dar şi de preşedintele raionului Ungheni, Iurie Toma, după întîlnirea pe care au avut-o cei doi oficiali, la care presa nu a avut acces.
Potrivit lui Iurie Toma, Ambasadorul Tong Mingtao a promis că cei aproape 100 de kilometri de cale ferată Ungheni-Chişinău vor fi parcurşi în 25 de minute. Nimeni nu a menţionat însă cînd se va întîmpla acest lucru şi a cui va fi contribuţia.
Aflîndu-se în vizită la Ungheni, pe 24 mai, ambasadorul şi-a exprimat bucuria de a se afla aici, dînd, totodată, asigurări ca va contribui la dezvoltarea relaţiilor dintre administraţia publică locală Ungheni şi China. “Sperăm să dezvoltăm nişte relaţii prospere pe viitor”, a subliniat Excelenţa Sa.
În altă ordine de idei, oficialul chinez a dat şi cîteva sfaturi autorităilor publice locale: “Eu cred că, pentru a cîştiga respectul populaţiei, Consiliul raional ar trebui să atragă atenţia cel mai mult asupra dezvoltării economiei, dar şi a îmbunătăţirii traiului populaţiei”.
De notat că actualul ambasador al Chinei în Republica Moldova a vizitat raionul Ungheni pentru prima dată.
Natalia Junghietu

Sursa: AiciTV.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *