Viceprim-ministrul Mihai MOLDOVANU a participat la deschiderea Biroului Comun de Informaţii şi Servicii(BCIS) în raionul Ungheni

Biroului Comun de Informaţii şi Servicii(BCIS)
Captură: AiciTV.md

Deschiderea biroului a fost susţinută de programul UN Women „Abilitarea economică a femeilor” implementat în comun cu Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei şi Ministerul Economiei, cu suportul financiar al Guvernului Suediei.
Raionul Ungheni este primul raion care şi-a manifestat interesul faţă de implementarea „ghişeului unic”, practică utilizată   anterior în raioanele Sîngerei, Teleneşti, Nisporeni şi Cantemir.
Prin intermediul BCIS sînt prestate informaţii şi servicii populaţiei locale. Biroul reuneşte prestatori de servicii din sectorul public, privat şi societatea civilă pentru a oferi servicii şi informaţii în mod coordonat în aşa domenii precum: angajarea în cîmpul muncii, protecţia socială, agricultura, cadastru şi antreprenoriat.
Viceprim-ministrul Mihai MOLDOVANU  a deschis evenimentul de lansare şi a menţionat că înfiinţarea celui de-al cincilea Birou Comun de Informaţii şi Servicii la Ungheni reprezintă un eveniment remarcabil şi rentabil pentru administraţia publică locală. Aceasta nu implică crearea de noi structuri şi vine să îmbunătăţească accesul la informaţii şi servicii de calitate pentru femei şi bărbaţi, tineri şi persoane în etate.
„Accesul îmbunătăţit la informaţii şi servicii de calitate contribuie la abilitarea socio-economică a cetăţenilor, ceea ce reprezintă o prioritate a Guvernului Republicii Moldova”, a accentuat Vicepremierul.
La evenimentul de lansare au participat Sergiu SAINCIUC, Viceministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Natia CHERKEZISHVILI, Manager internaţional de program, UN Women şi Iulia PANCU, vicepreşedintele raionului Ungheni, primarii localităţilor din raionul Ungheni, reprezentanţii societăţii civile, sectorului privat şi media.
Un Memorandum de Înţelegere privind funcţionarea BCIS a fost semnat la nivel local între prestatorii de servicii din administraţia raionului Ungheni, serviciile desconcentrate în teritoriu şi societatea civilă. Prestatorii de servicii şi-au luat angajamentul prin semnarea memorandumului să se implice şi să participe în furnizarea informaţiei şi prestarea serviciilor femeilor şi altor persoane aflate în dificultate prin intermediul BCIS.
Sursa: gov.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *