Prim-ministrul Vlad FILAT a vizitat astăzi mai multe obiecte sociale din oraşul Ungheni

Vald Filat la Ungheni
Sursa: gov.md

Vizita de lucru a Premierului în raionul Ungheni a început la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din localitate, unde Vlad FILAT a asistat la festivitatea „Ultimul sunet”. Premierul a adresat felicitări elevilor şi profesorilor cu prilejul încheierii anului de studii şi le-a mulţumit pentru invitaţia de a fi alături de ei în această zi.
Vlad FILAT le-a urat elevilor vacanţă frumoasă, iar absolvenţilor – succese la examene.
„Toată viaţa trebuie să învăţăm, iar studiile primite la liceu reprezintă fundamentul cunoştinţelor, pe care se bazează activitatea fiecăruia dintre noi în viitor”, a spus Prim-ministrul.
 
Vald Filat la Ungheni
Sursa: gov.md

Vlad FILAT a ţinut să le mulţumească profesorilor pentru contribuţia adusă în procesul de reformare a sistemului de educaţie, pentru ca în ţara noastră să avem o educaţie de calitate. Premierul a menţionat că, prin instruirea tinerii generaţii, profesorii oferă Republicii Moldova un viitor.
Prim-ministrul a oferit Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Ungheni un copiator.
Directorul Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” Eleonora FILIPOVICI a precizat că aceasta este cea mai mare instituţie de învăţămînt din raion, unde îşi fac studiile 1200 de elevi şi activează 73 cadre didactice. Ea a remarcat performanţele obţinute de discipolii liceului la diverse concursuri şi olimpiade, precum şi la competiţii sportive şi de creaţie.
Vald Filat la Ungheni
Sursa: gov.md

Tot astăzi, Premierul a participat la inaugurarea noului bloc al Centrului de zi pentru copii şi tineri „Casa pentru toţi” din Ungheni.
Directorul interimar al instituţiei, Marina RÎBCEAC a menţionat că acest eveniment este multaşteptat de către localnici. Construcţia şi amenajarea blocului a durat 2 ani, în acest scop fiind alocate 3 milioane 500 mii de lei de către Guvern, autorităţile publice locale şi donatori. Marina RÎBCEAC a specificat că instituţia este frecventată de 63 copii şi tineri cu dizabilităţi, cu vîrsta cuprinsă între 0 şi 30 de ani, care beneficiază de asistenţă incluzivă, recuperare fizică şi psihologică.
Prim-ministrul a menţionat că  este bucuros de faptul că, în ultima perioadă, se atestă o schimbare a atitudinii societăţii faţă de oamenii cu nevoi speciale.
„Trebuie să avem capacitatea să vedem abilităţile persoanelor cu nevoi speciale şi să le susţinem. Evenimentul de astăzi reprezintă un pas înainte spre o societate solidară, unde este mai multă atenţie faţă de persoanele care au nevoie de atenţie  şi afecţiune” a spus Prim-ministrul, exprimînd mulţumiri celor care au contribuit la realizarea proiectului în cauză.
În cadrul vizitei de astăzi la Ungheni, Premierul a vizitat şi grădiniţa „Guguţă” care a fost renovată recent cu sprijinul Guvernului. Grădiniţa este frecventată de 350 copii. Lucrările de renovare au costat peste 8 milioane de lei.
Copii au prezentat un program artistic şi au oferit oaspeţilor suvenire confecţionate manual. Premierul a adresat felicitări copiilor cu ocazia Zilei Internaţionale a Ocrotirii Copiilor, care se serbează pe data de 1 iunie.
Sursa: gov.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *