Premiul mare pentru ”Struguraș”. De data aceasta – pentru un dans maghiar

“Struguraş” de poamă aleasăÎncă un premiu mare a adus acasă ansamblul de dansuri popualre ”Struguraș” de la Palatul culturii din Ungheni. Grupa medie, formată din opt perechi de dansatori, a participat, pe 29 aprilie, la Festivalul-concurs al dansului ungar, desfășurat în orașul Sarospatak, Ungaria.
Evenimentul a fost dedicat Zilei internaționale a dansului. Dansatorii ungheneni au cucerit publicul maghiar cu un dans academic – ”Rapsodie ungară”. Totodată, ei au prezentat, dar deja în afara concursului, o suită de dansuri populare moldoveneşti.
Potrivit Ninei Pricladov, coregraful ansamblului, dansatorii noştri au impresionat atît de mult gazdele Festivalului, încît la final conducerea orașului și-a exprimat dorința de a pune bazele unei ulterioare înfrățiri cu Ungheniul.
De notat că Sarospatak este un oraș din nord-vestul Ungariei, cu o populație de aproximativ 18000 de cetățeni. Este renumit prin cetatea Rakoczi, ilustrată pe moneda naţională de 500 de forinți.
În scurt timp, „Strugurașul” va reprezenta Ungheniul la un nou festival. De data aceasta, în Bulgaria, la Festivalul internațional al tinerelor talente ” Золота перлина”.

Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *