Piața răsadului la Ungheni

răsad
Sursa: cuelisa.com

Ultima săptămînă s-a majorat oferta de răsad de legume pe piața din Ungheni. Comercializează fermieri mici și mijlocii. Răsadul este frumos, calitativ, de diferite specii și soiuri. Răsadul de pepene verde, zămos, castraveți se vinde în palete ori paharele.
Prețurile la răsad variază în dependență de specie, soi, calitate. Prețurile la răsadul de roșii oscilează de la 1,00 lei/fir pînă la 0,50 lei/fir. Răsadul de roșii indeterminante, tîrzii se comercializează cu 1,00-1,50 lei/fir. Răsadul de ardei dulce și varză se vinde cu 0,80 – 0,50 lei/fir, vinete – 0,70-0,50 lei/fir. Răsadul de castraveți în palete se comercializează cu 4,00-5,00 lei/2 fire, iar cel de harbuz și zămos – cu 2,00-3,50 lei/2 fire. Răsad pe piață este mult și corespunde cererii la acest produs.
O situație similară a fost înregistrată pe toate piețele monitorizate din republică. Pe piața din Chișinău nu ajung locuri de vînzare pentru fermierii care comercializează răsad de legume. Prețul răsadului pe piața din Chișinău este mai mare ca pe celelalte piețe din republică.
Sursa: AGROinform, Ungheni


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *